Današnja konferencija za novinare povodom završetka godišnjeg remonta Gradskih bazena „Marija Ružić“, bila je prilika da se najave investicije u sportsku i rekreacijsku infrastrukturu na području kompleksa SRC „Mladost“. Kako je tom prilikom naglasio gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, sljedeće godine počinje gradnja otvorenih bazena.

„Oformljen je stručni tim u koji su ušli predstavnici Grada, Ekoma, sportskih klubova koji koriste bazene te projektanata, s ciljem da predlože najbolje i najracionalnije  rješenje za naš grad. Do izrade proračuna za 2018. godinu trebaju predložiti kakvi i koji bazeni nam trebaju.“, rekao je gradonačelnik te dodao da će oni u svakom slučaju biti u najvećoj mjeri prilagođeni potrebama građana, dok će se za sportaše urediti nekoliko plivačkih traka.

Gradonačelnik se osvrnuo i na rad djelatnika „EKOM-a“, istaknuvši da tvrtka dobro posluje te naše upravljanje i održavanje sportske infrastrukture drugima može biti primjer. Od ostalih investicija koje će realizirati iduće godine su i potpuna obnova atletske staze na stadionu SRC „Mladost“, kao i gradnja novog terena s umjetnom travom. Time će se cijeli taj sportski kompleks u zapadnom dijelu Čakovca polako zaokružiti, a gradnjom teniskih terena i dvorane, o čemu uskoro slijedi Javna rasprava i završiti.

Direktor GP „Ekom“ Miodrag Novosel, istaknuo je da u prosjeku dnevno Gradske bazene posjeti 370 ljudi te da taj broj posljednjih nekoliko godina raste. Na ovogodišnjem remontu odrađen sijaset manjih i većih poslova. Možda najvažniji zahvat je zamjena spuštenih stropova u svim prostorijama s tuševima i ugradnja Led rasvjete u tim prostorijama, kompletna zamjena instalacija kod tuševa u Sauni te zamjena karbonatnih ploča na krovu bazena. Posjetitelje koji od sutra ponovno mogu koristiti bazene dočekat će i obnovljeno ulazno pročelje.

Ukupna vrijednost zahvata kreće se oko 400 tisuća kuna, a sredstva su osigurana u Proračunu Grada Čakovca za 2018. godinu.

Okupljenim novinarima se obratio i predsjednik Nadzornog odbora „EKOM-a“ Ivan Zrna, koji je istaknuo da ova tvrtka odlično posluje te pohvalio sve zaposlenike.