Nakon novih odličnih rezultata, te prije odlaska na pripreme za novu sezonu, članovi Čakovečkog plivačkog kluba Adam Šinjori, Marta Horvat, Meri Furdi, Sara Puklavec, Mario Beliga, Lana Pintarić, Maja Cmrečnjak i Tessa Zuber Polak predvođeni predsjednikom i trenerom Goranom Kolarićem pohvalili su se novim uspjesima gradonačelnici Grada Čakovca Ljerki Cividini.

Novi uvjeti na vanjskim bazenima zadržat će mlade plivače u Međimurju

Prezadovoljni uvjetima i novim vanjskim bazenima naglasili su kako sada mogu trenirati svakodnevno, puno češće i u kontinuitetu, zahvalili gradonačelnici što sada na čakovečkim bazenima „Marija Ružić“ ima mjesta za sve dobne skupine te da više ne moraju trenirati izvan Međimurja.

Kako je pritom naglasila Cividini, i bez vanjskih bazena Čakovečki plivački klub ekipa je koja iz godine u godinu postiže zavidne rezultate te daje vrhunske sportaše i zajednička je nada kako će novim uvjetima iste moći nakon određene dobne kategorije zadržati u našem kraju i klubu, što dosad nije bio slučaj.

Mario Beliga i Meri Furdi državni prvaci

Mladi plivači na prijemu su s ponosom govorili o svojim plivačkim, ali i privatnim uspjesima, a naglašeno je kako je na Kadetskom prvenstvu Hrvatske u plivanju među 218 kadetkinja i kadeta iz 36 klubova najuspješniji natjecatelj ČPK-a bio Mario koji se popeo na postolje čak tri puta. U disciplinama 100m leptir i 400m mješovito postao je viceprvak Hrvatske, a u disciplini 200m leptir državni prvak. Osim medalja zauzeo je i odlično 8. mjesto u disciplini 200m mješovito i 5. na 800m slobodno. Meri Furdi ujedno je uzela zlato na 50m i 200 metara slobodno, drugo mjesto na 100m slobodno te bila 4. na 800 m slobodno.

Završena još jedna uspješna kadetska sezona za ČPK

Ukupno je u sezoni 2021./22. održano šest natjecanja u sklopu HPS Grand Prixa za kadete, a u ukupnom poretku Mario je ujedno najbolji među plivačima. Pohvalio se kako je u sezoni ostvario 5606 bodova iz 12 disciplina te iza sebe ostavio 305 plivača koji su sudjelovali na natjecanjima. ČPK je kod plivačica sveukupno 12. među 37 hrvatskih klubova, a 10. po ukupnom poretku plivača od ukupno 40 klubova iz Hrvatske. Plivačice koji su sudjelovale na natjecanjima su: Lana Pintarić, Maja Cmrečnjak, Tessa Zuber Polak, Tena Horvat i Hana Dolar, a od plivača: Mario Beliga, Emil Goričanec, Martin Golub, David Kolarić, Oleg Jeđut, Bruno Novak i Andro Rapaić.

Plivači su najavili kako nemaju puno vremena za odmor kako već od 10. kolovoza kreću u Crikvenicu na nove pripreme, u nadi da će sezona koja ih očekuje biti još uspješnija nego ova.