Nakon dvije godine Policijska uprava međimurska u suradnji s partnerima, Vijećima za prevenciju Grada Čakovac i Međimurske županije te uz potporu Službe za prevenciju Ravnateljstva policije organizirala je sedmi “Sajam sigurnosti i prevencije”.

Na terenima sportsko-rekreacijskog centar „Mladost“ od 10 do 16 sati mnogobrojni posjetitelji razgledali su 50-tak informativnih punktova, gdje su im predstavljena razna tehnička pomagala i oprema, a koju u svom radu koristi policija, vatrogasci, civilna zaštita, gorska služba spašavanja, hitna medicinska pomoć, razne civilne udruge građana, privatne tvrtke i mnogi drugi, a svima im je zajedničko da se u svom radu bave prevencijom i sigurnošću.

Mnogobrojni mališani iz vrtića, osnovnoškolci i srednjoškolci diljem Međimurske županije posjetili su razne preventivne radionice. Kao, i svake godine najatraktivniji dio sajma bile su pokazane vježbe. Veliku pažnju tijekom sajma plijenio je svojim preletima i helikopter Ministrastva unutranjih poslova. Sve sajmene aktivnost, kao i prethodnih godina, uspješno su odradili policijski službenici Ureda načelnika uz svesrdnu potporu svih ustrojstvenih jedinica Policijske uprave međimurske te uz potporu Službe za prevenciju Ravnateljstva policije.

Svojom nazočnošću “Sajam sigurnosti i prevencije” podržali su zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, izaslanica glavnog ravnatelja policije i voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije Sandra Veber sa suradnicima, predstavnici slovenske i mađarske policije te Policijske uprave varaždinske, predstavnici sudbene vlasti, državnog odvjetništva, javnih institucija, organizacija civilnog društva i medija te mnogi drugi uzvanici i građani.

Svečano uz obilježavanje Dana policije – blagdan sv. Mihovila

Svečana akademija povodom Dana policije i otvaranja “Sajma sigurnosti i prevencije” održana je u velikoj dvorani Srednje škole Čakovec.

U svom obraćanju uzvanicima načelnik Policijske uprave međimurske, Ivan Sokač iznio je ostvarene radne rezultate tijekom protekle godine.  Istaknuo je kako su ostvareni dobri rezultati, svakako i odraz uspješnog rada svih djelatnika Policijske uprave međimurske.  Svakodnevno nas očekuju sve zahtjevniji i kompliciraniji izazovi, ali mi smo spremni da se s njima nosimo i da ih uspješno svladamo – zaključio je načelnik Sokač. Gradonačelnica i zamjenik župana pohvalili su rad međimurske policije te ostvarene radne rezultate. Posebice one koji su ostvareni na provođenju preventivnih projekata, po čemu je Policijska uprava međimurska jedna od najboljih u Republici Hrvatskoj.

Voditeljica Službe prevencije pohvalila je izniman rad i zalaganje međimurskih službenika, a zastupnica u Europskom parlamentu istaknula kako hrvatska policija vrlo uspješno obavlja sve svoje zahtjevne zadaće.

Glazbeni dio svečane akademije obogatili su svojim nastupima učenici Srednje škole Čakovec (zbor i bend) pod ravnanjem prof. Petre Horvat, a u izvedbi međimurske tradicionalne pjesme “Vuprem oči” priključila im se solistica prof. Tamara Korunek.