Svoj opus fotografija tematski vezanih uz Čakovec na samostalnoj izložbi u Knjižnici „Nikola Zrinski“ predstavlja čakovečki fotograf Davorin Mance.

Izložbu je otvorila čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini, uz ravnateljicu knjižnice Ljiljanu Križan i Borivoja Radojčića, voditelja Zavičajne zbirke knjižnice, te čestitala Manceu na svim ljepotama koje je uhvatio objektivom, kao i na kontinuiranoj promociji Čakovca. Iskoristila je priliku da zahvali autoru i knjižnici što su izložbu pripremili u okviru manifestacije “Dani Grada Čakovca 2022.”.

„Naš Čakovec je nešto vrlo posebno, u što se možeš zaljubiti u trenu“

Fotografije prikazuju naš grad u svakodnevnim situacijama, samo malo drugačijim pogledom, toliko da se na trenutak zapitamo – „A zar je naš grad toliko lijep, zar se on može u svakom trenutku transformirati iz svakodnevnog u nešto vrlo posebno, u što se možeš zaljubiti u trenu”, stoji u opisu izložbe.

Sedma izložba autora

Davorin Mance rođen je u Čakovcu 1973. godine te je strastveni fotograf pejzaža, zaljubljenik u prirodu, trenutačni predsjednik i aktivni član Fotokluba Čakovec od 2008. godine. Sudionik je nekoliko zajedničkih te autor sedam samostalnih izložbi fotografija. U Fotoklubu Čakovec vodi nekoliko fotografskih radionica (Osnove digitalne fotografije, Pejzažna fotografija i Ljetna škola fotografije za djecu) uz koje rado dijeli svoje znanje i strast prema fotografiji. Urednik je fotografije jedne, a član uredništva šest knjiga u izdanju Fotokluba Čakovec.

Izložba se može razgledati u radno vrijeme Knjižnice sve do 6. lipnja 2022.