Lijepa vijest na kraju kalendarske godine. Projekt „Prehrana u osnovnim školama Grada Čakovca“, koji je gradska razvojna agencija „ČAKR-a“ zajedno s Gradom Čakovcem i osnovnim školama kojima je Grad osnivač prijavila za financiranje iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije, prihvaćen je za financiranje u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova.

Sedam stotina osnovnoškolaca iz I. i  III. osnovne škole Čakovec, OŠ Ivanovec, OŠ Kuršanec te Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec koji dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, u ovoj školskoj godini preko ovog projekta imat će svakog dana nastave osigurani besplatni obrok u školi. II. osnovna škola Čakovec besplatnu prehranu za djecu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja osigurala je iz drugih izvora.

U potpunosti su pokriveni troškovi prehrane za prijavljenu djecu, a ukupna vrijednost projekta, odnosno financiranja iznosi 709.793,22 kune. Projekt se financira preko Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020., Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“. Javni poziv objavljen je početkom listopada ove godine, a početkom iduće slijedi potpisivanje ugovora.

Inače, djeca koja dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja od početka ove školske godine oslobođena su plaćanja školskog obroka.