Djeca iz ukupno šest područnih odjela Dječjeg vrtića „Cipelica“, točnije „Mrava“ iz Mačkovca, „Zvjezdica“ iz Šandorovca, skupine „Slatkiši“, „Sunčeka“ i „Ogledalce“ iz „Cipelice“, „Balončići“, „Delfinići“ i „Točkice“  iz „Vjeverice“ te „Zečići“ iz Područnog odjela „Bambi“ predstavili su danas sve naučeno u vrtiću te se od njega i svojih odgojitelja pritom i oprostili.

Djeca iz Dječjeg vrtića “Cipelica” Čakovec svojim su nastupima i izvedbama na velikoj pozornici do posljednjeg mjesta ispunili Centar za kulturu Čakovec u okviru svoje završne svečanosti. Zasluženo, svi prisutni, roditelji, bake i djedovi, braća i sestre, članovi obitelji, prijatelji čakovečkih mališana i dječjeg vrtića nagradili su ih velikim pljeskom i ispratili u školske klupe.Svečanom i zabavnom programu u koji je uloženo puno truda i kreative, prethodio je i veliki mimohod ulicama grada koje su predvodile već tradicionalno Čakovečke mažoretkinje i Gradski puhački orkestar Čakovec. Zahvalu djeci, zaposlenicima, djelatnicima, suradnicima i roditeljima, kao i svim prijateljima DV “Cipelica” uputile su pritom s govornice CZK-a ravnateljica Gordana Šoltić Siladi i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

„Danas se ovdje u ovom hramu kulture opraštamo od još jedne generacije predškolaca dječjeg vrtića cipelica. 107 djece polaznika vrtića Cipelica, Vjeverica, Zvjezdica , Mrav i Bambi plesom i pjesmom, kako samo oni to znaju, reći će zbogom najljepšim vrtićkim danima, vrtićkoj igri, prijateljima, odgojiteljicama.“, rekla je ravnateljica Siladi te  im poručila da je djetinjstvo je  najljepše doba u životu, te da su u vrtiću naučili biti dobri prijatelji. „Pomažite jedni drugima, darujte onima kojima je to potrebno svoje vrijeme i svoju pomoć, baš onako kako su vas učile i usmjeravale vaše odgojiteljice. Budite podrška jedni drugima, jer samo tako se može narasti u velike ljude.“, završila je ravnateljica, poželjevši im mnogo uspjeha u sljedećoj životnoj etapi – školi.

“U 2022. godini proslavili smo 40. rođendan naše “Cipelice”, a kada smo mislili da ne možemo osjećati veći ponos, danas promatramo ove vesele i marljive buduće školarce koji se opraštaju od svog drugog doma. Rekli ste mi na proslavi rođendana da se volite družiti i igrati, učiti nove stvari i da su vaši odgojitelji najbolji, a to je pravi pokazatelj kako se s djecom radi u čakovečkim vrtićima. Moramo biti ponosni na sve djelatnike vrtića i naše odgojitelje koji će vam, kao i puno generacija prije vas, uvijek ostati u sjećanju. Hvala im na tome, hvala i vašim roditeljima koji su njima i nama u Gradu dali svoje povjerenje i povjerili brigu za vaše prve korake u odgoju i obrazovanju. Kad se zatvaraju jedna vrata, otvaraju se druga, a to su ona naših škola koje su za vas spremne te vas jedva čekaju.  Djeco sretno u školskim klupama, želim vam puno novih znanja, druženja i prijateljstava”, rekla je u govoru čakovečka gradonačelnica te djelatnicima i roditeljima čija djeca ostaju u vrtiću dala informaciju kako skoro kreće potpuna rekonstrukcija objekta, uz energetsku obnovu.