Na Gradskim bazenima „Marija Ružić“ u Čakovcu, u petak je održana konferencija za novinare, na kojoj se govorilo o obavljenom godišnjem remontu natkrivenih bazena, ali i o dosadašnjem tijeku radova na otvorenim bazenima u Čakovcu.

Kako je uvodno rekla gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, unatoč projektnim nedostacima radovi na izgradnji otvorenih bazena odvijaju se planiranom dinamikom. Ima podosta promjena u odnosu na prvobitni projekt, primjerice u njemu nije predviđeno natkrivanje dječjeg bazena, no angažmanom svih, otvoreni bazeni bit će izgrađeni.

Kako je rekla, ovim putem žele građane upoznati sa dosad obavljenim radovima te razlozima izmjena projekta. Izgradnja otvorenih bazena velika je investicija te oni koji ga financiraju trebaju znati na što se troše njihova sredstva.

Direktor GP „Ekom“ Miodrag Novosel rekao je da je godišnji remont odrađen prema planu, a zbog pandemije ove je godine posebna pozornost usmjerena na klimatizacijske instalacije. Izvanredno su zamijenjeni svi filteri, dezinficirani i očišćeni svi klimatizacijski kanali. Na svim sustavima obavljeni su planirani radovi, a spojene su i instalacije na budućim vanjskim bazenima sa onima postojećim, kako kasnije ne bi bilo nepotrebnih zastoja, rekao je, među ostalim direktor Novosel. Remont na 22. godine starim bazena je trajao deset dana.

S detaljima o tijeku radova na otvorenim bazenima novinare je upoznao nadzorni inženjer Rok Magdalenić. U tijeku su armiračko-betonski radovi i pripreme za završetak radova na instalacijama ulaznog kompleksa. Kako je rekao, u dosadašnjem tijeku radova došlo je do nekih neplaniranih situacija koje su riješene „u hodu“. Prije svega, temelji postojećih natkrivenih bazena nisu omogućavali jednostavno naslanjanje novog postrojenja pa je ono moralo biti odmaknuto za 80-ak centimetara. Također, projektom nije bila previđena tako visoka razina podzemnih voda, što je također riješeno dodatnim ispumpavanjem.

Radovi se nastavljaju planiranom dinamikom, a trebali bi završiti do kraja godine. Nakon toga slijedi detaljno ispitivanje instalacija, sustava kontrole kvalitete vode te spajanje vanjskih sa natkrivenim bazenima u jedan kompleks. Ukoliko sve bude išlo prema planu, sljedeću kupališnu sezonu dočekat ćemo na otvorenom čakovečkom kupalištu.

Ukupni iznos investicije je oko 34 milijuna kuna.