Radovi na rekonstrukciji raskršća južne zaobilaznice, Kalničke ulice u Čakovcu i ulice Josipa Bajkovca iz Savske Vesi, završit će idući tjedan. Naime, od srijede do subote na novoizgrađeni kružni tok, postavljat će se fini sloj asfalta.

Kako saznajemo iz Hrvatskih cesta d.o.o. od srijede 4-og pa do subote 7-og travnja promet preko tog raskršća bit će otežan zbog odvijanja radova. Promet će se propuštati naizmjenično te se mole sudionici u prometu za razumijevanje i strpljenje. Također, preporučuje im se da tijekom izvođenja radova, ukoliko su u mogućnosti, koriste obilazne pravce, kako se na tom križanju ne bi stvarale nepotrebne gužve.

Radovi na pretvaranju semaforiziranog raskršća u kružni tok, započeli su sredinom listopada prošle godine, a do početka zime postavljen je grubi sloj asfalta. Preostalo je postaviti fini sloj asfalta te iscrtati prometnu signalizaciju. Ugovorena vrijednost ove investicije je 4.250.000,00 kuna, a izvođač je čakovečka Tegra d.o.o. Osim izgradnje kružnog toka, obnovljene su i instalacije, rekonstruirana javna rasvjeta, te postavljena nova horizontalna i vertikalna signalizacija. Kako bi se povećala protočnost prometa, sedmi po redu čakovečki kružni tok ima i tri desna skretača.

Radovi na izgradnji drugog  kružnog toga, onog  prema Ivanovcu odvijaju se prema planu, a trebali bi završiti do konca svibnja.