Snijeg koji pada od ranih jutarnjih sati stvorio je deset centimetara debeli snježni pokrivač. Kako bi se promet, unatoč otežanim uvjetima mogao nesmetano odvijati, Zimska služba Grada Čakovca od ranih jutarnjih sati na teren je poslala sve raspoložive ekipe. Odmah su posoljene i počišćene glavne prometnice, a čiste se i sve ostale.

Na teren je izašla kompletna operativa, a sol je posipana na svim frekventnijom prometnicama te važnijim raskršćima, i to na cijelom administrativnom području Grada. Počišćena je i pješačka zona u središtu Čakovca, a čiste se i pješačko-biciklističke staze. Posebno se vodi računa da prilazi bolnici, dječjim vrtićima, školama i drugim javnim ustanovama budu prohodni. I dalje je sva raspoloživa mehanizacija na terenu, a tako će biti sve dok ulice ne budu u potpunosti očišćene. Ukupno je u jutarnjim i prijepodnevnim satima utrošeno 6 i pol tona soli.

Kako bi se uvjerili da je sve ide prema planu, djelatnike koji rade na čišćenju ulica u ranim prijepodnevnim satima obišli su i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i zamjenik gradonačelnika, ujedno i prvi čovjek čakovečke Zimske službe Mario Medved.

Prema vremenskoj prognozi prestanak padalina očekuje se večeras. Mole se građani, da očiste prilaze svojim kućama te snijeg s nogostupa ispred svojih dvorišta, kako bi se, izbjegli padovi i nesreće te omogućilo normalno kretanje.