Izaberite stranicu

“32 krunice za 32 godine” Karavana iz Splita u Čakovcu odala počast nestalim i poginulim braniteljima u Domovinskom ratu

25. travnja 2023. | Gradske vijesti

Kod spomen obilježja poginulim i nestalim braniteljima iz Domovinskog rata Međimurske županije članovi moto kluba 4. Gardijske brigade iz Splita zajedno s  članovima HVIDR-e Jug Čakovec, Udruge veterana 7. gardijske brigade Puma postavili su krunicu i zapalili svijeće za sve poginule Međimurske branitelje u Domovinskom ratu.

Tradicionalno desetu godinu za redom članovi moto kluba 4. Gardijske brigade organiziraju karavanu kojom prolaze cijelom Hrvatskom i s prijateljskim klubovima iz gradova koje posjete odaju počast svim poginulim i nestalim braniteljima.

Počast pod motom „32 krunice za 32 godine“ održava se diljem Hrvatske svake godine od završetka Domovinskog rata te se njome čuva sjećanje na ljude koji su dali živote u obrani svoje zemlje.

Polaganju krunica na spomenik, uz izaslanstva braniteljskih udruga i predstavnika organizatora branitelja Pavu Jazvića, prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik župana Josip Grivec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, pročelnica Upravnog odjela za civilno društvo i ljudska prava Međimurske županije Maja Odrčić Mikulić, predsjednik Zrinske garde Čakovec Đuro Bel i načelnik Policijske uprave Međimurske Ivan Sokač.

Prisutnima se obratio Zlatko Borojević, predsjednik Moto kluba 4. Gardijske brigade koji je ostavio krunicu na spomenik braniteljima i tom prigodom rekao kako se premalo čuje za Međimurske branitelje koji su svojim doprinosom itekako pomogli u Domovinskom ratu „Mi na ovaj simboličan način odajemo počast poginulim Međimurskim braniteljima.“

Prisutnima su se obratili župan Posavec i gradonačelnica Cividini koji su istaknuli kako je Međimurski doprinos u Domovinskom ratu nemjerljiv, Vojarna u Čakovcu bila je prvi oslobođeni vojni objekt u Hrvatskoj – objekt oslobođen bez ljudskih žrtava i koji je daljnjim posljedicama odredio tijek rata i agresije koja je tada vladala. „Naši Međimurci branili su Hrvatsku u svakom kutku naše domovine, naših 78 branitelja položilo je svoje živote u temelje naše Domovine, i na tome im vječno trebamo biti zahvalni.“

Molitvu za sve poginule i nestale branitelje predvodio je policijski kapelan za područje Policijske uprave međimurske, vlč. Vjekoslav Vidaček.

 

X
Skip to content