Izaberite stranicu

Savjeti prijatelji Savjeta mladih Grada Čakovca

Savjet mladih Grada Čakovca dosad je na temelju čl.19. Zakona o Savjetima mladih (Narodne novine 41/14), a u cilju razvijanja uzajamne korisne suradnje i prijateljskih odnosa, sklopio sporazume o prijateljstvu i suradnju s Savjetima mladih gradova Samobora, Jastrebarskog i Virovitice.

Savjet mladih, u nadi da će učvršćivanjem međusobnih kontakata, razmjenom iskustava i znanja u područjima od važnosti za mlade doprinjeti razvitku politika za mlade te intenzivnijem povezivanju dvaju gradova u navedenom području, zaključuju navedene sporazume.

Sporazumima se ističe promicanje suradnje posebice na području kulture, znanosti, tehnologije, sporta, glazbe i zdravstva, a u korist jačanja međusobnih prijateljskih veza na obostranu dobrobit mladih gradova potpisnica Sporazuma.

Predviđeno je i da se najmanje jednom godišnje održe susreti delegacija kako bi se razmijenili saznanja, iskustva te ideje za buduće projekte. Formirat će se i zajednička radna skupina koja će svake godine odrađivati program konkretnih aktivnosti te osiguravati temelje za njihovo provođenje.

Suradnja se odvija i kroz neposrednu komunikaciju te razmjenu iskustva članova Savjeta mladih.

logo-savjet-mladih1 savjet_mladihSMGJ_logo_CMYK

X
Skip to content