Izaberite stranicu

60. jubilarni Međimurski fašnik u Čakovcu otvorile jasličke maškare

9. veljače 2024. | Grad Prijatelj djece, Gradske vijesti

Čak 300-tinjak djece okupljeno u 15 jasličkih skupina danas je bilo dio uvijek popularnog i mnogobrojnog „Jasličkog fašnika“.

Mališani su u pratnji svojih odgojiteljica i voditeljica i ove godine imali čast otvoriti, ovog puta jubilarni 60. Međimurski fašnik u Čakovcu, u organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca. Svojim maštovitim i jedinstvenim maskama oduševili su velik broj prolaznika i sudionika, ponosnih roditelja te predstavnike svojih obitelji, a pritom su se odlučili za maske kojima su predstavljali svoj rodni kraj, Međimurje, ali smo tijekom povorke na relaciji od Centra za kulturu do Franjevačkog trga i natrag vidjeli i vesele životinje, superjunake, povrća, cvjetiće, poznate ličnosti i drugo.

Za svoj su trud, originalne i vesele maske, sudjelovanje u povorci i nastupe, nagrađeni omiljenim fašničkim desertom – krafnama i sokićima te se nastavili družiti u za njih pripremljenom šatoru.

U subotu Dječji fašnik od 10 sati i Fašnički plesnjak “Rasplesane maske” od 22 sata

Nakon Jasličkog fašnika, manifestacija se u Čakovcu nastavlja i u subotu kada nas od 10 sati očekuje Dječji fašnik uz smijeh, zabavu i radost 24 najavljene dječje fašničke skupine. Dakako pritom će već tradicionalno centrom grada proći u povorci predvođenoj Čakovečkim mažoretkinjama, Gradskim puhačkim orkestrom i zborom Čakovečki mališani.

Od 22 sata smijeh i radost naših maškara se nastavlja uz Fašnički plesnjak “Rasplesane maske” u šatoru na Trgu Republike uz TS Od srca do srca i DJ, a fašnički vikend u Čakovcu završava povorkom tradicijskih maski u nedjelju 11. veljače od 15 sati, izborom najbolje maskirane grupe te Fašničkom feštom „Med maskama“ na Trgu Republike uz TS Podrumare.

X
Skip to content