Izaberite stranicu

Čakovec misli zeleno! U petak i subotu, 22. i 23. ožujka pridružite se tradicionalnoj akciji „Zelena čistka”

18. ožujka 2024. | Gradske vijesti

Na cijelom administrativnom području Grada Čakovca, dakle u Čakovcu i njegovih 13 mjesnih odbora, u petak i subotu, odnosno 22. i 23. ožujka 2024. provodit će se akcija „Zelena čistka 2024“.

Od 9 do 18 sati čistit će se otpad koji su neodgovorni pojedinci odbacili u šumarke, na livade, oranice te uz poljske puteve. I ove će se godine u akciju uključiti i udruge koje djeluju na području Čakovca, kao i svi pojedinci kojima je stalo do čistog okoliša.

Zajedničkim snagama Čakovčanki i Čakovčana diljem grada i mjesnih odbora, tako će se i ove godine očistiti velik broj ilegalnih odlagališta otpada. U dva dana provođenja akcije cilj je iz Čakovca poslati jasnu poruku važnosti očuvanja prirode, koju naši sugrađani itekako razumiju i šalju drugima kao pravi primjer brige za okoliš.

Koordinatori akcije za pojedina naselja su predsjednici Mjesnih odbora, a za Čakovec komunalni redari Grada Čakovca. Grad Čakovec će za sve sudionike osigurati vreće za prikupljanje otpada i zaštitne rukavice, a moći će ih dobiti na licu mjesta ili podići u dogovoru s komunalnim redarima u njihovim prostorima. Lokacije će na kraju akcije obići djelatnici GKP „Čakom“ koji će prikupiti, popisati vreće i izvagati sakupljeni otpad.

Lokacije koje će se čistiti:

MO Ivanovec

MO Savska Ves – potez uz prometnicu do Totovca (šumarci)

MO Novo Selo Rok – poljski put prema Laguni (šumarak) i poljski put prema Mačkovcu

MO Žiškovec – doličec i površina uz prometnicu prema Vratišincu

MO Novo Selo na Dravi – područje uz nasip

MO Kuršanec – poljski put Poleve – Šandorovec

MO Mihovljan – poljski put u smjeru Mačkovca, Berek, potez uz željezničku prugu prema Novom Selu Rok

MO Mačkovec – poljski putevi u smjeru NSR i Mihovljan, rasadnik

MO Štefanec – poljski put uz željezničku prugu prema peradarniku (na tom potezu nekoliko lokacija)

Čakovec – Svetojelenska cesta, Ulica Ivana Gorana Kovačića, Sjeverna i južna obilaznica, područje uz pružni prijelaz Buzovec, Ul. Bana Josipa Jelačića – prehrana – Loka, Ulica Ante Starčevića

 

U slučaju kiše akcija će se odgoditi, te dogovoriti drugi datum provođenja akcije.

 

X
Skip to content