Izaberite stranicu

Čakovečki dječji vijećnici sudjelovali u snimanju filma povodom 20. godina akcije „Gradovi i općine– prijatelji djece“

15. listopada 2019. | Grad Prijatelj djece, Gradske vijesti

Akcija „Gradovi i općine – prijatelji djece“ ove godine obilježava 20. obljetnicu rada. Tako će krajem studenog u Zagrebu biti održana središnja svečanost, a između ostalog, biti će predstavljen i kratak film u trajanju od 20 minuta, u kojem će djeca svojim vršnjacima prikazati čime se sve bave kako bi njihove sredine opravdano nosile naziv Prijatelja djece. Među sedam odabranih gradova i općina našao se i Grad Čakovec pa su tako dječji vijećnici, predstavnici svih gradskih osnovnih škola, sudjelovali u snimanju filma, čiju režiju potpisuje poznati hrvatski redatelj Mario Kovač. Svaki grad ili općina predstavio se jednom specifičnom temom, a u Čakovcu to su bili Zdravstveni vrtićki i školski preventivni programi. Uz stručno vodstvo voditeljice Dječjeg vijeća Grada Čakovca, Katarinu Pahek- Čajić, zatim predsjednicu Društva Naša djeca Čakovec, Gordanu Šoltić-Siladi i voditelja Odsjeka za društvene poslove Grada Čakovca, Igora Mesarića, osamnaestero djece je predstavilo aktivnosti iz područja „zdravlja djece“ u Čakovcu.  Obuhvaćeni su projekti poput Baby fitnessa, Za osmijeh djeteta u bolnici , Cuga je tuga, Volonteri u parku, Svjetski dan nepušenja, Prehlada ili gripa? Reci ne antibioticima, zatim akcija Dan zdravog osmijeha, te najnoviji projekt Budi neovisan i slobodan.

U snimanju filma sudjelovali su Lana Kovač i Zara Srnec Šarić iz Umjetničke škole Miroslav Magdalenić, zatim Rebeka Matkun i Sara Đorđević iz OŠ Kuršanec, Dominic Kovač, Leda i Lota Križnik i Jakov Žnidar iz I. OŠ Čakovec, Luka Forgač, Vid Muškinja i Nevia Fotak iz II. OŠ Čakovec, Dorja Vincek, Mirta Sabo i Kali Frančić iz III. OŠ Čakovec, David Toplek i Mura Blažević iz OŠ Ivanovec i Danijel Mesarić iz Centra za odgoj i obrazovanje, dok su ih pripremile voditeljice Mirjana Džanko, Koraljka Bendelja, Draženka Blažeka, Marta Novak, Katarina Pahek- Čajić, Nataša Kralj i Valentina Babić.

Uz Grad Čakovec, u filmu će se predstaviti i Koordinacijski odbori akcije iz Opatije, Petrinje, Pleternice, Ravne Gore, Zaboka i Zagreba.

X
Skip to content