Izaberite stranicu

Čestitka gradonačelnice Grada Čakovca povodom Dana državnosti

30. svibnja 2023. | Gradske vijesti

Povodom Dana državnosti, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini uputila je čestitku u kojoj stoji:

 

Poštovani stanovnici Čakovca i Međimurja!

Današnje generacije imaju sreću što žive u najboljem razdoblju hrvatske povijesti. Mladi život u slobodi i demokraciji uzimaju zdravo za gotovo, te koriste prilike koje im pruža  naše članstvo u Europskoj uniji. Oni malo stariji, sjećaju se teškog puta koji je Hrvatska prošla boreći se za vlastitu slobodu i opstojnost.

Taj put započeo je 30. svibnja 1990. godine, kad je konstituiran prvi istinski demokratski saziv Hrvatskog Sabora. Tog dana slavili smo početak višestranačja te sa zebnjom gledati u blisku budućnost. Bio je to početak procesa osamostaljivanja Hrvatske, koja je punu slobodu i priznanje izborila tek nakon pobjede u nametnutom i krvavom ratu.

Nacionalne ciljeve koje su zastupnici tog prvog demokratski izabranog hrvatskog parlamenta postavili pred sve nas smo ispunili. No, izazova koje nam donosi budućnost sigurno ne nedostaje. Na nama je da čuvamo i oplemenjujemo državu koju smo dobili u zalog, a radeći stvaramo bolju budućnost za našu djecu. Osamostaliti Hrvatsku i  sačuvati je za sva vremena, bio je san koji smo kao narod sanjali stoljećima. Upravo se na današnji dan prije 33 godine on počeo i ostvarivati!

Sretan Vam Dan državnosti!

gradonačelnica Grada Čakovca

Ljerka Cividini

X
Skip to content