Izaberite stranicu

Cinkuši, Psihomodo Pop i kazališne predstave ispunili drugi tjedan Ljeta u gradu Zrinskih

8. srpnja 2019. | Gradske vijesti

Za nama je drugi tjedan održavanja festivala Ljeto u gradu Zrinskih, koji se od 28. lipnja pa do 13. srpnja održava na nekoliko lokacija u Čakovcu. Prošlotjedni program započeo je filmskom večeri posvećenom novom hrvatskom nezavisnom filmu, odnosno projekcijom filma Happy End: Glup i gluplji 3, uz gostovanje redatelja i scenarista Anđela Jurkasa. Kao i uvijek kada nastupaju u Čakovcu, popularni Cinkuši su u četvrtak ponovo izazvali veliki interes publike, nastupivši kod fontane u Perivoju Zrinskih. Ispunjen je bio i Atrij Staroga grada Zrinskih kada je u petak ugostio Satiričko kazalište Kerempuh i Kazalište Moruzgva i njihovu predstavu Cabaret preko veze koja okuplja poznata ženska imena hrvatskog glumišta.

Na sceni u jezeru Starog grada u subotu je brojnu publiku zabavio Davor Gobac uz Psihomodo Pop, dok je nedjelja ponovo bila rezervirana za kazalište, odnosno gostovanje Kazališta Knap i predstavu Kod kuće je najgore. Zbog lošeg vremena, nedjeljna predstava je umjesto u Atriju održana u dvorani Centra za kulturu.

Svakodnevno su održani i popratni programi u Fox Baru, uz nastupe glazbenika, a gošća književne večeri na istom mjestu, u nedjelju je bila mlada čakovečka pjesnikinja Tina Čatlaić.

Od srijede, 10. srpnja, program Ljeta u gradu Zrinskih ulazi u svoju završnicu. Za početak će se održati Open air kviz uz voditelja Roberta Srneca, dok u četvrtak u Atriju Starog grada nastupa slovenski glazbenik Zoran Predin. Domaći kazališni umjetnici Kontrast teatra nastupaju na istom mjestu u petak u predstavi Njegovi džepovi puni kamenja, a program ovogodišnjeg festivala završava u subotu, 13. srpnja, koncertom Jurice Pađena i benda Aerodrom.

X
Skip to content