Izaberite stranicu

ČUVARI MALIH ZVIJEZDA Kupnjom tradicionalnog godišnjeg kalendara pomozite djelovanje Udruge za sindrom Down Međimurske županije

2. prosinca 2022. | Gradske vijesti

Nastavljajući tradiciju izdavanja godišnjeg kalendara Udruga za sindrom Down Međimurske županije sinoć je u čakovečkoj zgradi Scheier promovirala njegovo izdanje za 2023.godinu pod nazivom „Čuvari malih zvijezda“. Ovog su se puta mališani iz udruge fotografirali s predstavnicima hrvatskih povijesnih postrojbi. Tako su u ovom projektu sudjelovali: 10. satnija Ivanić, Gradska straža Bakar, Karlovačka građanska garda, Kostelska pištola – Keglevićeva straža Kostel, Kravat pukovnija Zagreb, Križevačka djevojačka straža, Povijesna postrojba Alapić iz Zagreba, Svetonedeljska garda Petra II. Erdodya, Turopoljski banderij, Varaždinska građanska garda i Zrinska garda Čakovec.

Kalendar možete nabaviti  po cijeni od 50 kuna na štandovima udruge tijekom čakovečkog Adventa i kod Galerije Sjever. Humanitarni karakter ovog projekta tako se u potpunosti uklapa u plemeniti duh Adventa u Čakovcu 2022. i potvrđuje riječi čakovečke gradonačelnice Ljerke Cividini koja je rekla kako su upravo ovi dani prilika da još snažnije iskažemo svoju solidarnost, podršku i pomoć onima koji su u potrebi.

Predsjednik Udruge za sindrom Down Nenad Štrek zahvalio je svima koji su pomogli ovaj dobrotvorni projekt.

Iznimno smo ponosni na ovaj naš projekt, jer je rađen u novom konceptu i želja nam je da se nastavi svake godine. Njegova je svrha osigurati kontinuirani rad udruge, jer kupnjom kalendara omogućujete nesmetano provođenje terapija. Naš trenutni rad usmjeren je u nekoliko pravaca među kojima ističem provođenje različitih rehabilitacijskih programa za djecu kao što su logoped, rehabilitator, psiholog, gimnastika, terapijsko jahanje, plivanje, fizikalna terapija i kreativne radionice. Težimo uključivanju naše djece u redovne odgojno-obrazovne procese i zahvalni smo zajednici koja se senzibilizirala za potrebe naše djece da budu punopravni članovi te iste zajednice i pripomognu njenom razvoju”, naglasio je Štrek.

Svoju podršku ovom projektu, ali i cjelokupnom djelovanju udruge ispred Međimurske županije izrazili su zamjenik predsjednika Županijske skupštine Ivica Baksa i pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić – Grlač, a u ime Grada Čakovca predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga.

Obraćajući se svojim kolegama i gostima zapovjednik Zrinske garde Čakovec Tomislav Bratković rekao je kako je svim njenim članovima, kao i drugim postrojbama bila izuzetna čast raditi s ovom djecom.

“Puno smo od njih naučili i izuzetno mi je drago što smo se mogli uključiti u ovaj projekt na inicijativu predsjednika Udruge za sindrom Down Međimurske županije Nenada Štreka koji je i naš aktivni član. Budimo sretni što se imamo priliku ponositi našim povijesnim postrojbama kojima je i na ovaj način pružena prilika za promociju svojeg rada”, poručio je Bratković.

Fotografije za kalendar su snimili Vjeran Žganec Rogulja i Martina Strahija.

“Za mene je privilegija biti dio ovog projekta  i stajati uz djecu i njihove hrabre roditelje. Hrabre, jer neustrašivi su oni koji se ne straše, a hrabri oni koji usprkos strahu i rizicima svejedno ne napuštaju prvu crtu i nikad ne odustaju. Uz ovakvu ekipu organizatora, kojima se istinski divim, uživala sam u iskustvu i polaskana sam što sam mogla dati svoj doprinos ovom projektu”, emotivno je naglasila Strahija.

Promocija kalendara iskorištena je i za dodjelu prigodnih fotografija predstavnicima povijesnih postrojbi koje su sudjelovale u ovom projektu, a članovi Varaždinske građanske garde tom su prilikom uručili donaciju od 2.000 kuna prikupljenih za članove udruge. Program su izvedbom tradicionalnih božićnih napjeva uljepšale članice ŽVS Pučpuljike.

X
Skip to content