Izaberite stranicu

DANI GRADA Šarena, nasmijana i događanjima ispunjena subota u Čakovcu!

Subota u okviru manifestacije “Dani Grada Čakovca 2023.” opravdala je sva očekivanja. Uz veliki broj Čakovčana i Međimuraca te gostiju, ni prijepodnevni oblaci nisu mogli poremetiti odličnu organizaciju mnogobrojnih udruga, klubova i društava iz cijelog sjevera.  

Tako su se na Trgu Republike predstavile mnogobrojne udruge u kulturi Gradske zajednice kulture Čakovca, u okviru dana otvorenih vrata predstavili su se i članovi Savjeta mladih Grada Čakovca te polaznici Umjetničke škole “Miroslav Magdalenić” Čakovec, a na glavnoj pozornici Trga Republike publika je uživala i u koncertu Puhačkog orkestra umjetničke škole. 

Turistička zajednica grada Čakovca uz Srednju školu Prelog pobrinula se za uvijek ukusnu manifestaciju “Gastromaniju”, a djeca su se uključila u “Potragu za blagom” kojom su upoznala grad, kroz Perivoj Zrinskih. Za svoj su trud i nagrađena prigodnim nagradama koje im je dodijelila čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini. 

U subotu je krenula i nezaobilazna trodnevna manifestacija Festival cvijeća, jagoda i tradicije koju ste pozvani posjetiti svakog dana od 9 do 19 sati. Vrijedni izlagači očekuju vas svojim domaćim proizvodima, rukotvorinama te prezentacijom rada.

Na igralištu Macanovog doma održava se Parkour kup Čakovec, prvo službeno natjecanje u ovoj mladoj, ali popularnoj disciplini Svjetske gimnastičke federacije koju su uz gradonačelnicu otvorili međimurski olimpijac Filip Ude i predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik.

Uz manifestaciju kojom se slavi rođendan Čakovca, održane su i dvije humane akcije. Županijska liga protiv raka Čakovec obilježila je Dan plave vrpce, dok Zaklada solidarnosti Katruža Međimurske županije prikupljala sredstva za oboljele sugrađane.

Letak_Dani_Grada_Cakovca_2023_web
X
Skip to content