Izaberite stranicu

Dječji vrtić „Cipelica“ dobit će dvije nove jasličke skupine

21. kolovoza 2023. | Fotogalerija, Općenito

U ponedjeljak je u prostorima čakovečke Gradske uprave potpisan Ugovor o rekonstrukciji dječjeg vrtića „Cvrčak“. Ugovor je vrijedan 938.091,20 eura, a u matičnom objektu istoimene ustanove dogradit će se otprilike 600 četvornih metara novog prostora, odnosno dvije prostorije za boravak djece, prateće prostorije, sanitarije, garderobe, uredi, prostorije rehabilitatora i ulaza s vjetrobranom.

Ugovor su potpisali gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i direktor tvrtke „Intermegrad“ iz Čakovca Alen Vugrin, koja je posao na rekonstrukciji dobila putem javne nabave. Tom prilikom gradonačelnica je istaknula da Grad nastavlja ulaganja u povećanje i modernizaciju kapaciteta predškolskih ustanova kojima je osnivač. Na tome je tragu i danas potpisan ugovor, ali i ugovori o rekonstrukciji matičnog objekta Dječjeg vrtića „Cvrčak“ te gradnji novog vrtića na čakovečkom Jugu, koji će uskoro biti potpisani. Na konferenciji za novinare bila je i ravnateljica Dječjeg vrtića “Cipelica” Gordana Šoltić Siladi.

„Prema projekcijama koje imamo, novi kapaciteti u vrtićima, uključujući i budući vrtić na Jugu, trebali bi biti dostatni za smještaj sve djece s područja Grada Čakovca u jasličke i vrtićke programe. Planirana je obnova svih vrtićkih objekata, kako bi djeci boravak u njima bio ljepši, a odgojiteljicama omogućena provedba dodatnih programa. Stoga ćemo nastaviti s rekonstrukcijama preostalih objekata u javnom vlasništvu i to preko europskih fondova. Prošle pedagoške godine ujednačili smo cijenu kojom sufinanciramo boravak djece u javnim i privatnim vrtićima, gradimo nove kapacitete te ćemo ujednačiti standard i kvalitetu koju naša djeca dobivaju, neovisno o tome tko je osnivač. U javnim vrtićima nastojimo ekipirati stručne službe, kako bi djeca u vrtićima na raspolaganju imala sve zakonom predviđene usluge.“, rekla je među ostalim čakovečka gradonačelnica.

Cividini je i čestitala tvrtki „Intermegrad“ koja je posao dobila putem javne nabave, naglasivši da je riječ o poduzeću koje obavlja niz poslova na području Grada i to kvalitetno.

Direktor tvrtke „Intermegrad“ rekao je da poslove koje obavljaju na „domaćem“ terenu shvaćaju vrlo ozbiljno, imaju iskustva i reference na sličnim objektima  te da će radove nastojati obaviti u ugovorenom roku.  Zahvalio se i Gradu na dosadašnjoj suradnji.

Novi prostori dogradit će se s južne strane „Cipelice“, uz Vukovarsku ulicu. Sredstva u iznosu od 331.803,50 eura dodijeljena su putem poziva za dodjelu Bespovratnih sredstava Ministarstva znanosti i obrazovanja „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova“ krajem prošle godine. Ostatak će se financirati iz Proračuna Grada Čakovca. Rok izvođenja radova je 12 mjeseci od potpisivanja ugovora.

X
Skip to content