Izaberite stranicu

Ekipa Zvjezdica najbolja na 1. Vatrogasnoj olimpijadi dječjih vrtića grada Čakovca

13. listopada 2022. | Grad Prijatelj djece, Gradske vijesti

U organizaciji Vatrogasne sportske udruge Žiškovec, a u suradnji s DVD Žiškovec i VSU Merhatovec uz obilježavanje Dječjeg tjedna održana je 1. Vatrogasna olimpijada dječjih vrtića grada Čakovca.

Natjecanju na nogometnom terenu NK „Dinamo“ Žiškovec, odazvalo se 7 ekipa iz čakovečkih Dječjih vrtića Cvrčak i Cipelica sa svojim odgojiteljicama, a mališane je dočekalo ukupno sedam disciplina primjerenih njihovoj dobi. Tako su se okušali u aktivnostima naziva vijci i matice, kuglana, bacanje loptice za badminton, bacanje novčića, slalom, kanta s vodom i bacanje kugle.

Sve prisutne vrtićarce, odgojitelje, predstavnike vrtića i roditelje, pozdravili su gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, pročelnica UO za obrazovanje, kulturu i sport MŽ Nives Kolarić Strah i Radovan Zadravec, predsjednik udruge domaćina. Gradonačelnica je djeci zaželjela puno sreće na olimpijadi te da od naših vatrogasaca nauče kako biti vrijedan, hrabar i odgovoran, dok je predsjednik naglasio važnost natjecanja poput ovih za djecu. Organizirali smo prvu olimpijadu za dječje vrtiće kako bi oni na ovakav način pobliže stekli znanja o vatrogasnom pozivu, ali i upoznali djelatnosti te sportske aktivnosti vatrogasaca. Ovaj projekt sufinanciran je iz Proračuna Grada Čakovca za Vijeće Mjesnog odbora i Zajednice sportskih udruga grada Čakovca te im ovim putem na tome zahvaljujem“, rekao je.

S 204 bodova najbolje su bile Zvjezdice, nakon njih s 194 drugo mjesto je uzela Vjeverica, 3. su bile Stonoge s 5 bodova manje, dok su se od 4. do 7. mjesta redom plasirale ekipe Maslačak, Cipelica, Cvrčak i Krijesnice. Svi sudionici nagrađeni su medaljama i majicama te promotivnim materijalima Hrvatske vatrogasne zajednice te je već najavljeno kako je nakon uspješne prve olimpijade u planu i nastavak projekta, u svibnju 2023. godine povodom mjeseca zaštite od požara.

X
Skip to content