Izaberite stranicu

Grad Čakovec donirao sadnice Međimurskom veleučilištu, posadili ih dekan i gradonačelnica uz djelatnike Čakoma

4. listopada 2022. | Gradske vijesti

Prvog dana nove akademske godine, u klupe Međimurskog veleučilišta u Čakovcu sjela je nova generacija MEV-ovaca koje su na uvodnom satu pozdravili dekan Igor Klopotan, prodekanica za nastavu Mirjana Trstenjak, v. pred., pročelnici odjela za Računarstvo, Menadžment i Održivi razvoj te njihovi novi profesori.

Čakovečki MEV jedna je od rijetkih visokoškolskih ustanova koja ima gotovo sve sadržaje potrebne studentima u istom dvorištu. Naime, nadohvat ruke nalaze im se restoran, studentski dom, odlično opremljena knjižnica, pa čak i teretana s čime su se studenti prvog dana nastave i upoznali.

Zasađeno šest sadnica kao poruka optimizma i nade studentima uz početak nove akademske godine 

Kako bi obilježili prvi dan nove akademske godine i iz MEV-a zahvalili Gradu Čakovcu na ulaganjima u vanjske prostore Centra znanja, dekan i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini uz djelatnike Čakom-a u dvorištu MEV-a zasadili su nove sadnice koje su simbolično označile početak nastave. Točnije zasađeno je šest grmolikih vrsta, po dvije tise, lovor višnje i fotinije.

Nakon još jedne akcije “Zelena čistka” na području grada Čakovca i pripadajućih mjesnih odbora, a uz kampanju sadnje stabala “Zasadi stablo, ne budi panj”, Čakovec još jednom pokazuje brigu o okolišu, a prema riječima čakovečke gradonačelnice ujedno mladima, studentima MEV-a i svima koji rade i razvijaju svoju karijeru u prostorima bivše vojarne, daje novi optimizam i nadu. Pritom šalje važnu poruku koliko je važno podizati svijest o važnosti zelenih površina kao odgovora na ekološke izazove te pritom promicati proaktivno društveno i ekološko djelovanje lokalnih zajednica.

X
Skip to content