Izaberite stranicu

Investicijski vodič za ulagače

investicijski vodic grad ČakovecGrad Čakovec ima razvijeno gospodarstvo i predvodnik je u tom pogledu u Međimurskoj županiji. Svaka grana djelatnosti ima svoje specifične razvojne probleme, ali i razvojne programe i Grad je spreman u okviru svojih mogućnosti biti aktivan sudionik i promicati razvoj svake grane djelatnosti te inicirati i podržati uvođenje inovativnih tehnologija i proizvodnju visoke dodane vrijednosti temeljenih na znanju i informatičkom razvoju.

Kroz model javno privatnog partnerstva inicirati razvoj novih djelatnosti i inkubaciju tih djelatnosti kroz tehnološki park.

Poduzetnici grada Čakovca spadaju u sam vrh hrvatskog poduzetništva po svojim poslovnim rezultatima. U strukturi gospodarstva grada Čakovca u 2011., kao i proteklih godina, veoma važnu ulogu imaju poduzetnici iz prerađivačke industrije, građevinarstva i trgovine koji su imali 77,3% ukupno zaposlenih. Najviše zaposlenih imao je poduzetnik Perutnina Ptuj d.o.o., najveći ukupni prihod imao je poduzetnik Metss d.o.o., najveću dobit razdoblja imao je poduzetnik Tubla tekstil d.o.o., a najveći gubitak poduzetnik MTČ tvornica čarapa d.d.

U gospodarstvu grada Čakovca u 2011. godini bio je najveći broj malih poduzetnika, čak njih 966. U financijskim rezultatima mali poduzetnici ostvarili su veću dobit od gubitaka te su ostvarili neto dobit od 23,7 milijuna kuna. Važnost malih poduzetnika u ukupnim rezultatima poslovanja poduzetnika grada Čakovca u 2011. godini pokazuju sljedeći udjeli: 97,1% udjela u broju svih poduzetnika, 49,7% udjela u broju zaposlenih, ostvarenje od 43,2% ukupnog prihoda, 34,7% dobiti razdoblja te 34,8% neto dobiti u 2011.

Analizom strukture ukupnih prihoda u 2011. godini, dominantni su poslovni prihodi (prihodi od prodaje) s 98,3%, slijede financijski prihodi s 1,1%. U odnosu na proteklu 2010. godinu, povećani su poslovni prihodi za 3,3%, smanjeni su financijski prihodi za 17,8% uz povećanje izvanrednih prihoda za 12,5%, a prihodi od udjela u dobiti od pridruženih poduzetnika povećani su za 66,1%.

Veći rast prihoda u 2011. godini (3,1%) od rasta rashoda, doprinijelo je povećanju efikasnosti poslovanja poduzetnika grada Čakovca mjerenom pokazateljem ukupne ekonomičnosti.

Prosječna mjesečna neto plaća po zaposlenom kod poduzetnika grada Čakovca iznoslila je u 2011. godini 3.864,00 kuna, što je 0,8% više nego protekle 2010. U 2011. godini prosječna mjesečna neto plaća zaposlenih kod poduzetnika grdada Čakovca bila je veća za 3,5% od prosječne mjesečne neto plaće svih poduzetnika Međimurske županije i manja za 18,3% od prosječne mjesečne neto plaće svih poduzetnika Hrvatske.

 

Investicijski vodič za ulagače Preuzimanje

Investment guide for investors Download

Brosura-BPM-2022-HR-web

Brosura-BPM-2022-EN-web

Vodic_za_izvoznike_elektronska_verzija_2022

X
Skip to content