Izaberite stranicu

KUD Žiškovec nakon uspješne godine održao izbornu skupštinu, predsjednica ostaje Monika Ciglarić

29. siječnja 2023. | Gradske vijesti

Posljednjeg vikenda siječnja Kulturno umjetničko društvo Žiškovec održalo je u tamošnjem Domu kulture svoju izbornu skupštinu. Nakon četiri godine uspješnog rada, na sastanku svih članova predloženo je, a na skupštini potvrđeno novo staro vodstvo. Tako predsjednica ostaje Monika Ciglarić, dopredsjednica je Mihaela Munđar, tajnica Katrin Kotur, a blagajnica Marija Makovec.

Prilika je ujedno poslužila da se osvrnu na aktivnostima i događanjima bogatu godinu, u kojoj su ujedno proslavili jubilej, 25. obljetnicu rada i postojanja. Uz dana godišnja izvješća, odrađene su pritom izmjene i dopune statuta koje se tiču mogućnosti održavanja skupština elektroničkim putem.
Tako su u 2022. zabilježili 42 nastupa diljem Međimurja i šire, organizirali nekoliko uspješnih manifestacija poput Dječjih folklornih susreta i Županijske smotre narodne nošnje te izborili plasman na državnu smotru. Uz to zapažena gostovanja i suradnje odradili su u čakovečkom Centru za kulturu, na mnogobrojnim humanitarnim priredbama, kod susjednih kudova i tamburaških sekcija te s udrugama i institucijama poput TZ grada Čakovca, udruge Kalinka, Udruge za sindrom Down Međimurske županije, Centrom za odgoj i obrazovanje, Društvom Naša djeca, udrugom Ti nisi sam i drugima.
Na svemu tome, svih 70-ak članova, od kojih više od 20 djece, čestitala je osobno i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini koja se obratila u ime gostiju, zajedno s predsjednikom Vijeća Mjesnog odbora Žiškovec Dragutinom Vugrincem i predsjednikom Gradske zajednice kulture Čakovec Nikolom Koturom.
Gradonačelnica je posebno čestitala i zahvalila im na promociji našeg kraja u najboljem mogućem svijetlu diljem Čakovca i šire. Osim neumornosti, kvalitete i ogromne ljubavi prema tradiciji, ono što krasi naš kud, dodala je, je i činjenica da okupljaju više od 20 mališana, što je apsolutno najveće bogatstvo. “Svoje znanje i talente, uz poštovanje te poniznost prema svemu što je čakovečko i međimursko, prenose na djecu koja će danas sutra biti naši voditelji i učitelji. Želim vam svako dobro i još uspješniju 2023. godinu, plan koji ste si zadali je ispunjen i optimističan, no znam da ćete sve ostvariti i uz sve to, ponovo napraviti još jedan korak dalje, a u tome imate potpunu podršku i Grada Čakovca i mene osobno”, zaključila je Cividini.
Uz glavni cilj očuvanja tradicije i kulture od zaborava, KUD Žiškovec u 2023. godini očekuje niz nastupa u Međimurju, diljem zemlje i u inozemstvu, nekoliko organizacija velikih manifestacija u Žiškovcu, a u planu je i realizacija programa iz Javnih programa u kulturi Grada Čakovca i MO Žiškovec. Naglasili su kako će ujedno i dalje raditi na omasovljenju članstva, pa pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže.
X
Skip to content