Izaberite stranicu

KUD Žiškovec oduševio organizacijom 2. Dječjih folklornih susreta

24. listopada 2022. | Grad Prijatelj djece, Gradske vijesti

U Društvenom domu u Žiškovcu održani su 2. Dječji folklorni susreti. Veliki dan za mališane krenuo je mimohodom malih izvođača mjestom, a nastavio se programom kojeg je i ove godine pripremio KUD Žiškovec.

Mnogobrojnoj publici pritom su naučeno predstavili mladi plesači i pjevači Dječje skupine Dječjeg vrtića “Cvrčak” Čakovec – Područni odjel “Stonoga” Novo Selo Rok, KUD-a “Seljačka sloga” Donja Dubrava, Kulturne udruge “Seljačka sloga” Prelog, KUD-a Zasadbreg i KUU “Seljačka sloga” Nedelišće, uz dakako domaćine iz KUD-a Žiškovec.

Uz glavni moto manifestacije “Na mladima svijet ostaje”, osim vrhunskih izvedbi kudovaca, program je vrsno vodio mladi dječji glumac Leonardo Reich koji je naglasio da je jedan od ciljeva ovakvih druženja čuvanje tradicije naših baka i djedova, ali i približiti djeci kulturne sadržaje poput ovih.

Na čelu s predsjednicom KUD-a Monikom Ciglarić, organizatori su istakli poseban ponos činjenicom da su po drugi puta okupili male čuvare tradicije, ali i što su izvođači dokazali da međimurski folklor ima budućnost. Poslužilo je to kao najbolja najava 3. Dječjih folklornih susreta u 2023. godini, no i kao poziv djeci i mladima da se uključe u rad kulturno umjetničkih društava.

X
Skip to content