Izaberite stranicu

Međimurski umirovljenici aktivno provode vrijeme, tako su sportske igre, izleti i druženja obilježili i prošlu godinu

13. svibnja 2024. | Općenito

Savez udruga umirovljenika i starijih osoba Međimurske županije uspješno je okončao još jednu aktivnu godinu. Na godišnjoj skupštini održanoj u Društvenom domu u Ivanovcu, predsjednik Saveza Franjo Novak predstavio je  Izvješće o radu.

Uz tradicionalne proljetne i jesenske sportske igre, u kojima su se istaknule ekipe iz Čakovca, Gornjeg Hrašćana i Ivanovca, organizirani su i brojni izleti, druženja, edukativne i preventivne akcije. Sve su ove aktivnosti značajno doprinijele društvenom životu, tjelesnoj kondiciji i zdravlju članova Saveza. Kroz godinu su u prostorijama Saveza organizirane aktivnosti kontrole krvnog tlaka i šećera u krvi, provjera sluha te radionice informatike. Govoreći o planovima i razdoblju koje je pred njima, Novak je istaknuo želju za nastavkom aktivnog sudjelovanja u sportskim igrama i drugim društvenim aktivnostima, organiziranju novih izleta i druženja, te još boljoj suradnji s lokalnim institucijama i udrugama.

Na skupštini  je bila i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini koja je pohvalila rad Saveza i čestitala na svim postignućima u protekloj godini. Istaknula je da su umirovljenici važan dio  zajednice te da su njihova iskustva i mudrost od neprocjenjive vrijednosti. – Čestitam na svemu što se odradili i postigli, svim akcijama i događanjima te inicijativama. Uvijek rado slušamo vaše savjete i ideje, stoga vam želim i dalje  puno zdravlja, dobrog druženja i puno tolerancije. Ako ne prije, vidimo se na sportskim igrama u lipnju, poručila je gradonačelnica Cividini.

Godišnja skupština Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Međimurske županije pokazala je kako su umirovljenici u ovoj županiji izuzetno aktivni i organizirani. Brojne aktivnosti koje se tijekom godine održavaju dokaz su da su važan dio društva i da  i dalje sudjeluju  u društveni životu zajednice. Njihov rad trebala bi biti  inspiracija svima da  se i u zrelijim godinama aktivno uklopimo u društvo i uživamo u svim ljepotama života.

 

X
Skip to content