Izaberite stranicu

Mladi tehničari međimurskih škola pokazali veliko znanje na županijskom natjecanju

Graditeljska i Tehnička škola Čakovec bili su domaćini 65. županijskog natjecanja u području tehničke kulture, održanog u organizaciji Društva pedagoga tehničke kulture te Zajednice tehničke kulture Međimurske županije.

Više od stotinu najboljih mladih tehničara iz viših razreda međimurskih osnovnih škola i ove je godine pokazalo visoku razinu znanja i vještina u ovom širokom području.

Osnovnoškolci su se natjecali u 12 područja – od maketarstva i modelarstva, graditeljstva i strojarskih konstrukcija od eletrotehnike, fotografije , radiokomunikacije, automatike itd. u Graditeljskoj školi Čakovec. Natjecanje je i ove godine pratila smotra radova i fotografija učenika osnovnih i srednjih škola koja je također pokazala razinu znanja koju su djeca i mladi postigli uz pomoć svojih nastavnika.

Učenike su prije početka natjecanja pozdravili i zaželjeli im mnogo uspjeha župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini te ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Damir Srnec.

„Organizatori su ponovo izvrsno pripremili veliko natjecanje na kojem će mladi tehničari pokazati svoja znanja i vještine u područjima iznimno važnima za naš kraj, jer upravo u tom smjeru razvijamo i jačamo naš obrazovni sustav. Cilj nam je obrazovati mlade kadrove s visokim kompetencijama koje će im omogućiti konkurentnost na tržištu rada te koje će ojačati naše gospodarstvo“, rekao je župan Matija Posavec.

Natjecateljima se obratila i gradonačelnica grada Čakovca dodavši da je STEM područje sfera budućnosti: „S obzirom koliko je mladih okupilo ovo natjecanje, mislim da ne moramo biti zabrinuti za budućnost STEM područja u našem kraju. Rezultat je to rada ljudi u obrazovnom sustavu koji ne žale ni vremena ni truda, kao i marljivosti učenika koji se pripremaju za budućnost“, rekla je gradonačelnica Ljerka Cividini.

Izvor teksta: Međimurska županija

X
Skip to content