Izaberite stranicu

Novi vrtić u Slemenicama uskoro spreman za svoje prve jasličarce, čakovečka gradonačelnica najavila kako će izgledati njihov drugi dom

Nazire se kraj radova u Društvenom domu u Slemenicama, gdje će u dijelu prostora niknute jaslice, uz dvije odgojno-obrazovne skupine koje će kao područni odjel djelovati pod okriljem Dječjeg vrtića „Cipelica“ Čakovec. Time će Grad Čakovec osigurati toliko potrebne nove jasličke kapacitete, prostor za djecu u dobi od 1 do 3 godina, projektom vrijednim više od 1,9 milijuna kuna. 

Radi se o dječjem vrtiću ukupne površine 348 m2 koji obuhvaća dvije veće prostorije za svaku od skupina vrtićaraca, zatim garderobu, sanitarne čvorove, dva uredska prostora, kuhinju, kotlovnicu te terasu s antistres podlogom površine 55 m2.

Kako bi se uvjerila da radovi teku po planu, ali i da će već tijekom listopada svi dogovoreni uvjeti dočekati djecu i njihove odgojitelje, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini obišla je prostor. “Zadovoljna sam s odrađenim, smatram kako će ovo biti vrhunski uvjeti za naše mališane koji gravitiraju Slemenicama i okolici. No svakako će oni, njihovi roditelji i odgojitelji biti najmjerodavniji za suditi o tome, kako smo u projekt i krenuli zbog velik interesa roditelja potencijalnih malih polaznika. Sada nam predstoje završni unutarnji radovi uz uređenje okoliša. Na vanjskom dijelu djeci će na raspolaganju biti igra u prirodi koja okružuje vrtić, ali i na uređenom vanjskom dječjem igralište te pješčaniku“, naglasila je gradonačelnica dodavši da će na raspolaganju za vrtić biti i asfaltirani dio s 14 parkirnih mjesta za automobile te dodatni za bicikle.

Kako je pritom naglašeno, uslijed situacije s povećanjem cijena energenata, u planu je i izvedba fotonaponske solarne elektrane na objektu.

X
Skip to content