Izaberite stranicu

OBAVIJEST za studente – korisnike novčane potpore Grada Čakovca (studenti koji u akademskoj godini 2023./2024. upisuju diplomski studij)

25. srpnja 2023. | Gradske vijesti, Stipendije

OBAVIJEST SE ODNOSI NA STUDENTE KOJI IMAJU POTPISANE UGOVORE O KORIŠTENJU NOVČANE POTPORE GRADA ČAKOVCA ZA PREDDIPLOMSKI STUDIJ

Sukladno s Odlukom o poticanju visokoškolskog obrazovanja studenata s područja Grada Čakovca obavještavamo studente koji imaju Ugovore o korištenju novčane potpore Grada Čakovca, a u akademskoj su godini 2022./2023. bili polaznici posljednje godine preddiplomskog studija i u akademskoj godini 2023./2024. upisuju diplomski studij, da ostvaruju pravo na nastavak primanja novčane potpore za diplomski studij ako zadovoljavaju uvjete Odluke o poticanju visokoškolskog obrazovanja studenata s područja Grada Čakovca.

Osnovni uvjeti za nastavak primanja novčane potpore su sljedeći:

  • Prosjek ocjena preddiplomskog studija iznosi najmanje 3,50.
  • Ako su stjecanje diplome na preddiplomskom studiju i upis na diplomski studij u istoj kalendarskoj godini kada je, sukladno sa statutom ustanove, završen posljednji, redoviti semestar preddiplomskog studija, a koji je u skladu s važećim ugovorom.
  • Ako student do 15. studenog 2023. godine dostavi uvjerenje o upisu u sljedeći semestar ili nastavnu godinu studija (odnosi se na diplomski studij).
  • Ako student nema obvezu polaganja razlikovnih ispita zbog upisa na diplomski studij.
  • Supotpisnik ugovora i student imaju prebivalište i boravište na području Grada Čakovca.

Ukoliko su zadovoljeni navedeni uvjeti i ukoliko student dostavi dokumentaciju koja dokazuje zadovoljavanje navedenih uvjeta, ostvaruje se pravo na potpisivanje aneksa ugovora. Ukoliko budu osigurana sredstva u proračunu Grada Čakovca, moguće je potpisati aneks agovora o korištenju novčane potpore Grada Čakovca za nastavak obrazovanja na diplomskom studiju.

Potpisivanje aneksa planirano je za studeni i prosinac 2023. godine (potpisivanje aneksa obavit će se u dogovoru sa studentima).

Ukoliko studenti zainteresirani za potpisivanje aneksa ugovora trebaju dodatne obavijesti,   mogu se javiti u Upravni odjel za društvene djelatnosti, Ulica kralja Tomislava 15,  ili na brojeve 040 314 941 ili 0993173241.

Predlažemo studentima da pročitaju tekst Odluke o poticanju visokoškolskog obrazovanja studenata s područja Grada Čakovca  (11. 7. 2019. donesena ja Odluka o poticanju visokoškolskog obrazovanja studenata s područja Grada Čakovca).

X
Skip to content