Izaberite stranicu

Obitelj je tamo gdje se osjećate voljeno i prihvaćeno

15. svibnja 2024. | Općenito

Danas  obilježavamo Međunarodni dan obitelji, dan kada slavimo snagu i važnost obiteljskih veza. Obitelj je temelj naše zajednice, izvor podrške i ljubavi koji nam daje snagu da se suočimo s izazovima i da se radujemo uspjesima.

Generalna skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 15. svibnja Međunarodnim danom obitelji. Cilj  je podizanje svijesti o problemima s kojima se obitelj kao zajednica suočava te širenje znanja o socijalnim, ekonomskim i demografskim procesima koji pogađaju obitelji. UN obilježavaju ovaj dan kroz različite teme relevantne za obitelji poput obrazovanja, siromaštva, zdravlja, usklađivanje obiteljskog života i posla.  Tema ovogodišnjeg dana je „Obitelji i klimatske promjene“.

Tim povodom u Domu za starije i nemoćne osobe u Čakovcu prigodnim programom obilježen je Međunarodni dan obitelji, a uz štićenike i djelatnike, prisustvovali su gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i zamjenik međimurskog župana Josip Grivec, dok su sve nazočne pjesmom razveselili učenici Srednje škole Čakovec. U sklopu programa Obiteljski centar PS Međimurska održao je interaktivno predavanje “Moja obiteljska priča”.

Ovaj dan u Domu se obilježava svake godine i tako se nastoji naglasiti važnost obiteljskog života i obitelji kao osnovne zajednice u društvu i širom svijeta. Iako ovi ljudi  ne  žive sa svojim obiteljima u tradicionalnom smislu, oni su  dio veće obitelji – obitelji ovog doma,  okruženi ljudima koji se brinu o njima  i žele im dobro. To su  ljudi koji se vole, brinu jedni za druge i podupiru se u teškim trenucima, jer kako su svi rekli, obitelj je ono mjesto gdje se osjećate voljeno i prihvaćeno.

U ovom brzom i dinamičnom svijetu, ponekad nam je potrebno da se zaustavimo i podsjetimo se na važnost obitelji. Stoga  odvojite malo vremena i pokažite svoju ljubav i zahvalnost članovima svoje obitelji. Provedite vrijeme zajedno, razgovarajte, smijte se i stvarajte uspomene koje će vam zauvijek ostati u srcu.

Grad Čakovec oduvijek se  bori za jačanje obitelji i pruža niz programa i usluga koje pomažu obiteljima u svim aspektima života. Od edukacije i zdravstva do socijalne skrbi i podrške za zapošljavanje, ustrajemo  na tome da naše obitelji imaju sve što im je potrebno kako bi bile – sretne obitelji.

 

X
Skip to content