Izaberite stranicu

Održano natjecanje seniora Vatrogasne zajednice Grada Čakovca

19. lipnja 2017. | Događanja

U subotu je u Mihovljanu održano seniorsko natjecanje Vatrogasne zajednice Grada Čakovca. Sudjelovalo je 37 ekipa iz svih dobrovoljnih vatrogasnih društava okupljenih u Gradsku zajednicu, s 400-njak sudionika, a natjecali su se u pet kategorija.

U kategoriji žene B prvo mjesto osvojile su DVD Gornji Vidovec, druge su bile vatrogaskinje iz Ivanovca, a treće iz Kuršanca. U kategoriji Žene A, treće su bile članice DVD-a Čakovec, srebro odlazi u Savsku Ves, a najbolji rezultat imale su vatrogaskinje Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pustakovec-Buzovec-Putjane.

Kod Muških B 1. mjesto osvojili su vatrogasci DVD-a Čakovec, drugi su bili Mačkovčani, a treće mjesto osvojili su članovi DVD-a Strahoninec. U kategoriji Muški A treće mjesto pripalo je DVD-u Krištanovec, drugo DVD-u Štefanec, a prvo momčadi DVD-a Savska Ves.

U kategoriji profesionalnih vatrogasnih postrojbi natjecala se momčad Javne vatrogasne postrojbe Čakovec.

Dopredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Mario Medved, natjecanje je ocijenio uspješnim. DVD-i okupljeni u Vatrogasnu zajednicu Grada Čakovca ponovno su pokazali odličnu pripremljenost, a DVD Mihovljan potvrdio se kao izvrstan domaćin. Čestitao je najboljim ekipama, ali i svim sudionicima te im poželio odlične rezultate na smotrama i natjecanjima koja slijede.

Čestitajući najboljim ekipama, zamjenik gradonačelnika Zoran Vidović rekao je da je dobrovoljno vatrogastvo temelj sustava zaštite i spašavanja ne samo na području Grada Čakovca, već i Međimurske županije. Natjecanja poput ovog pomažu u podizanju spremnosti za reagiranje u situacijama ugroze od požara.

Ekipe su se natjecale u štafeti te tradicionalnoj vatrogasnoj vježbi za odrasle u kojoj se mjeri vrijeme reakcije i točnost izvođenja.

X
Skip to content