Izaberite stranicu

1. osnovna škola Čakovec na Svjetskoj robotičkoj olimpijadi

23. studenoga 2022. | Grad Prijatelj djece, Gradske vijesti

U njemačkom gradu Dortmundu od 17. do 19. studenog 2022. godine održana je Svjetska robotička olimpijada. Na olimpijadi se okupilo 365 timova iz 73 države širom svijeta. Dominik Dukić, Martin Krištofić i Teo Doring okupljeni u timu naziva BO2 iz I. osnovne Čakovec predstavljali su Republiku Hrvatsku u kategoriji Robomission, starosna dob Juniori.

Tim je ostvario iznimne rezultate. Zauzeli su visoko 8. mjesto na ljestvici najboljih timova iz Europe, te 23. mjesto na ljestvici najboljih timova iz cijelog svijeta. Učenike su na natjecanju pratili ravnatelj Škole, Siniša Stričak i učiteljica informatike i mentorica učenicima na natjecanju, Ivana Ružić.

Svjetska robotička olimpijada se ove godine održala pod geslom Moj robot – moj prijatelj. Kombinacija robotike i umjetne inteligencije može promijeniti svijet, a posebno čovjekov okoliš.

Izazovi ovogodišnje sezone povezani su s načinima na koje roboti mogu pomoći ljudima, načinima kako interakciju robota i čovjeka možemo učiniti korisnom i sigurnom.

X
Skip to content