Izaberite stranicu

Pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski i gosti oduševili jedinstvenim koncertom u atriju čakovečkog Starog grada

7. lipnja 2024. | Općenito

U prekrasnom ambijentu atrija Starog grada u Čakovcu, održan je koncert Pjevačkog zbora Josip Štolcer Slavenski pod umjetničkim vodstvom maestre Senke Bašek, mag. art.  Atrijem su odzvanjale skladbe s bogatog repertoara „Slavenskog“, od  „Voda zvira“, „Slepačka“, „Rugalica“, ali i odlične izvedbe Rachmaninove „Bogorodice Djevo“ ili Swiderove „Cantus Gloriosus“, a posebno je zanimljiva bila izvedba, odnosno obrada „Ljubavne“ od Parnog Valjka.

Uz domaćina, mnogobrojnoj  čakovečkoj publici predstavili su se i Patrik Zamuda na klaviru s odličnim improvizacijama pod nazivom „Valcer u atriju“. Poseban je bio i nastup mlade sopranistice Samante Grahovec uz pratnju Patrika Zamude u izvedbama pjesama Josipa Štolcera Slavenskog iz ciklusa „Pjesme moje majke“, ali i Mozartove  Porgi Amor (Le Nozee di Figaro) i Puccinijeve  Quando men vo (La Boheme.

Odličnu glazbenu večer svojim je nastup zaokružila Ženska vokalna skupina KUU „Veseli Međimurci“ izvedbama međimurskih, bilogorskih i slavonskih narodnih pjesama u različitim obradama pod vodstvom svojeg novog voditelja Tibora Büna. Osim zajedničkog nastupa, u pratnji Nevena Kolarića  na cimbulama, solo izvedbama u “Međimurskom triptihu” predstavile su se Martina Kuretić Sedlar, Katarina Milly i Dalija Bedić.

Osim mnogobrojnoj publici i gostima, tajnik zbora Dejan Buvač, zahvalio je na velikoj podršci u realizaciji ovog projekta i Gradu Čakovcu te gradonačelnici Ljerki Cividini, te najavio i veliku obljetnicu iduće godine, kada ovaj ponajbolji amaterski zbor u Hrvatskoj, ali i izvan njezinih granica slavi svoj 50. rođendan.

Bila je ovo prava poslastica za ljubitelje kulturnih događanja, posebno klasične glazbe i zborskog pjevanja te vjerujemo dobra uvertira u početak ljeta.

 

X
Skip to content