Izaberite stranicu

POU Čakovec – Održane kreativne i zanimljive radionice

30. studenoga 2023. | Gradske vijesti

Pučko otvoreno učilište Čakovec uspješno provodi inovativne i zanimljive radionice u kojima svatko može pronaći nešto za sebe. Radionice su osmišljene da pokrenu vašu kreativnost i pruže vam priliku da naučite nove vještine u ugodnom i poticajnom okruženju. Stručni voditelji osiguravaju stjecanje bogatog znanja i iskustva. Do sada smo proveli radionice izrade prirodne aromakozmetike, izradu adventskih vijenaca, lončarstva te izradu božićnih patuljaka (gnomova).

Prirodna kozmetika za hladne dane

Radionica izrade prirodne aromakozmetike pod vodstvom certificirane aromaterapeutkinje Ivane Stilinović podučila je polaznice kako spraviti dva proizvoda neophodna u njezi kože tijekom zimskih mjeseci; winter zaštitni balzam za usne i winter hranjivu lanolinsku kremu za ruke. Polaznice su naučile kako koristiti prirodne sastojke kao što su hladno prešana biljna ulja, voskovi, hidrolati, botanički definirana esencijalna / eterična ulja i otkriti tajnu spravljanja vlastite prirodne zimske kozmetike koja osigurava njegu upravo onakvu kakva je koži potrebna. Komercijalna kozmetika uglavnom sadrži sastojke koji nisu srodni lipidima naše kože te nam stoga ne pružaju primjerenu njegu.

Adventski vjenčići spremni

Na radionici blagdanskog aranžiranja koje je vodila Ljiljana Škrobar, mag.ing.hortikulture i vlasnica obrta Hortikultura i floristika “Veronika”, polaznice su naučile kako izraditi vlastiti adventski vijenac od raznih materijala koristeći kreativne tehnike aranžiranja. Nakon što su izradile svoje vijence, polaznice su ih ponijele kućama kako bi obogatile svoje blagdanske stolove novim i drugačijim aranžmanima.

Gnomovi krase domove

Kako bi u svoje domove unijeli još malo vlastite kreativnosti, proveli smo radionicu izrade maštovitih božićnih patuljaka (gnomova). Radionicu je vodila Andreja Modrinjak, inženjerka odjevne tehnologije-konstruktorica koja je polaznicama prenijela znanje o upotrebi raznovrsnih materijala kao što su tkanine, filc, konci i perle te razne savjete i trikove kako dodati dašak vlastite kreativnosti pri izradi unikatnih gnomova.

Radionica tradicijskog lončarstva

Polaznici radionice lončarstva otkrili su čaroliju oblikovanja gline i stvaranja vlastitih keramičkih remek-djela. Naša poznata lončarica Đurđica Horvat inspirirala je polaznike tradicijom i suvremenim pristupima lončarstvu. Prenijela je znanje o oblikovanju gline i tehnikama lončarstva te je korak po korak vodila polaznike u procesu izrade keramičkih predmeta.

Nove radionice u prosincu

Božićni kruh – Klecinprot

Sudjelujte u čarobnoj radionici izrade tradicionalnog božićnog kruha, poznatog i kao Klecinprot. Otkrijte tajne pripreme ovog ukusnog blagdanskog kolača pod stručnim vodstvom Anice Naranđe, strukovne nastavnice kuharstva. Svi materijali su uključeni u cijenu. Radionica će se održati 12.12. u 17 sati.

Božićna radionica prirodne kozmetike

S obzirom da se božićni i novogodišnji blagdani bliže, organiziramo za vas prigodnu radionicu izrade božićnih kozmetičkih preparata. Naučit ćete kako sami napraviti dva proizvoda neophodna u njezi kože tijekom zimskih mjeseci za sebe ili za neku vama dragu osobu….novogodišnji kupka sapunčić i novogodišnji zlatni maslac za tijelo. Naučiti ćete kako koristiti prirodne sastojke kao što su hladno prešana biljna ulja, biljni maslaci, botanički definirana esencijalna / eterična ulja i otkriti tajnu spravljanja vlastite prirodne zimske kozmetike koja će vam osigurati njegu upravo onakvu kakva vam je potrebna. Nije vam potrebno prethodno znanje o biljnim ekstraktima i aromakozmetici. Sa ove radionice ponijeti ćete sa sobom svoje proizvode, skriptu s informacijama i receptima kao i novostečeno znanje. Svaki polaznik dobiva izrađeni proizvod. Radionica će se održati 13.12. u 17 sati.

 

Nove radionice u siječnju 2024

Paint ‘n’ sip – slikanje uz koktel

Pridružite nam se na zabavnoj radionici izrade koktela i slikanja uz stručno vodstvo Ruse Trajkove, likovne i grafičke umjetnice i Gorana Žižeka, strukovnog učitelja ugostiteljskog posluživanja. Otkrijte umjetnika u sebi i pripremite ukusan koktel. Po završetku radionice, sa sobom ponesite izrađenu sliku i skriptu o osnovama miješanja koktela sa receptom za izradu koktela s radionice. Radionica će se održati 12.1.2024. u 18 sati. Ima slobodnih još nekoliko mjesta.

Radionica tradicijskog lončarstva i izrade premeta od gline

Naša poznata lončarica Đurđica Horvat prenijet će svoja iskustva i zajedno sa svakim polaznikom izraditi jedan tradicijski predmet i nekoliko ”srčeka”. Nakon održane radionice predmeti će se ispeći kako bi ih kasnije polaznici mogli lakirati. Radionica će biti 23.1.2024. u 17 sati.

POKLON BON

Ukoliko želite razveseliti Vama drage osobe, možete im pokloniti jednu ili više od ponuđenih radionica na dar u obliku poklon bona. Za prijave na radionice ili dodatne informacije kontaktirajte nas na info@pou-cakovec.hr ili na 040/395-236.

X
Skip to content