Izaberite stranicu

Primjeri dobre prakse u odgoju i obrazovanju predstavljeni na regionalnoj smotri u Čakovcu

15. travnja 2024. | Grad Prijatelj djece, Gradske vijesti

Primjeri dobre prakse u odgoju i obrazovanju predstavljeni su danas na regionalnoj smotri projekata s područja Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke te Varaždinske županije u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje u Čakovcu. Odgojitelji i stručni suradnici vrtića iz navedenih županija predstavili su svoje reprezentativne primjere te sudjelovali u predavanjima stručnjaka s područja ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Ova regionalna smotra održana je u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u suradnji s Dječjim vrtićem Dječja mašta iz Čakovca, te uz sufinanciranje Međimurske županije i Grada Čakovca.

Župan Međimurske županije Matija Posavec pozdravio je sudionike, naglasivši da je županijska podrška izraz poštovanja za vrijednosti koje odgojitelji daju zajednici: „Da biste razmijenili primjere dobre praske okupili ste se u Centru znanja Međimurja – europskom primjeru dobre prakse kada je riječ o revitalizaciji. Iz niza derutnih bivših vojnih objekata ovdje smo stvorili kompleks znanja i razvoja kojim dnevno prođe 1000 ljudi. Smatram da je i ova smotra dodana vrijednost u našoj sredini jer Međimurska županija teži stalnoj nadgradnji u području odgoja i obrazovanja djece i mladih“, rekao ježupan dodavši da je odove školske godine 400-tinjak učenika naših osnovnih škola uključeno u predmet građanskog odgoja kojeg je organizirala Međimurska županija te da će taj broj od naredne školske godine biti i veći. „Razvijamo i model zdravstvenog odgoja koji namjeravamo uvesti u naše škole te s njima razvijamo i suradnju usmjerenu njegovanju naših najvećih zavičajnih vrijednosti, poput međimurske popevke, za koju smo Skupštini Međimurske županije proslijedili prijedlog o proglašenju dana posvećenog tom našem blagu i blagu čovječanstva, upisanom u UNICEF-ov reprezentativni popis“, dodaje župan.

I gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini srdačno je pozdravila okupljene odgojitelje i ravnatelje predškolskih ustanova, istaknuvši da je Grad ušao u veliki investicijski ciklus obnove i dogradnje svojih vrtića: „Hvala vam na trudu koji ulažete u odgoj naših najmlađih, u proces koji nose odgojitelji. Zato je današnja smotra iznimno važan skup jer vam otvara priliku za stjecanje novih iskustava i stručnu nadgradnju kako biste se još uspješnije nosili s profesionalnim izazovima“, kaže gradonačelnica Cividini, dok je mr. sc. Andreja Silić, viša savjetnica za rani i predškolski odgoj i obrazovanje u AZOO-u, naglasila da su stručni skupovi ovakve vrste od iznimnog značaja za razvoj kompetencija te predstavljaju prilike za susret praktičara i izravno komuniciranje o odgojno-obrazovnoj praksi.

Izvor teksta: Međimurska županija

X
Skip to content