Izaberite stranicu

PROJEKT „DOBRA ENERGIJA“: Sve o solarnim elektranama u Čakovcu 11. i 12. travnja

7. travnja 2024. | Gradske vijesti

Zelena energetska zadruga (ZEZ) i Grad Čakovec 11. i 12. travnja u Čakovcu organiziraju više besplatnih informativnih događanja o solarnim elektranama. Ovo je prilika za saznati kako do solarne elektrane za vlastiti dom ili tvrtku, ali i kako se aktivno uključiti u tržište solarne energije stručnim usavršavanjem ili prekvalifikacijom za posao instalatera solarnih elektrana.

RASPORED DOGAĐANJA:

Predavanje “Solarne elektrane: znanjem do posla u energetskoj tranziciji” – 11.4., 18:00, Udruženje obrtnika Međimurske županije (Park Rudolfa Kropeka 1)

Istražite prilike za usavršavanje ili prekvalifikaciju kroz besplatno informativno predavanje “Solarne elektrane: znanjem do posla u energetskoj tranziciji” o zanimanju instalatera solarnih elektrana. Predavanje je namijenjeno osobama elektrotehničkog zvanja, ali i drugim građanima s područja Međimurske županije koji su zainteresirani profesionalno se razvijati u području obnovljive, solarne energije. Predavanje će održati stručni tim Zelene energetske zadruge (ZEZ), koji će vas upoznati s prednostima ovog traženog zanimanja.

Saznat ćete:

  • kako funkcioniraju solarne elektrane za obiteljske kuće i kako izgleda tehničko-administrativni proces realizacije solarnih elektrana
  • trenutne zakonske uvjete za realizaciju solarnih elektrana u Hrvatskoj, ali i očekivanja i potrebe za podrškom potencijalnim korisnicima solarnih elektrana
  • ključne dionike na tržištu solarne energije u Hrvatskoj
  • aktualne prilike za usavršavanje, certificiranje i podršku u obavljanju posla instalatera solarnih elektrana

Program je razvijen u suradnji s brojnim partnerima, uključujući instalatere i projektante solarnih elektrana, kako bi se pružilo sveobuhvatno znanje o energetskoj tranziciji kroz solar te osiguralo znanje za savjetovanje građana koji planiraju svoju investiciju.

Prijavi se za sudjelovanje u predavanju “Solarne elektrane: znanjem do posla u energetskoj tranziciji”

Osim predavanja za širu javnost, u Čakovcu će se istog dana u srednjoj Tehničkoj školi Čakovec održati predavanje o zanimanju instalatera solarnih elektrana za srednjoškolce s područja Međimurske županije. Ova predavanja su dio aktivnosti zajedničkog projekta organizatora “Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju” kojem je cilj povećanje proizvodnje energije iz obnovljvih izvora u Hrvatskoj.

Predavanje “Najlakši put do vlastite solarne elektrane?” – 12.4., 17:00, Udruženje obrtnika Međimurske županije (Park Rudolfa Kropeka 1)

Samo u posljednjih godinu dana, broj solarnih elektrana u hrvatskim kućanstvima je narastao dvostruko. Iskoristite ovu priliku i saznajte zašto je solarna energija jedna od najboljih prilika za ulaganje današnjice.

Predavanje “Najlakši put do vlastite solarne elektrane” je prilika za saznati:

  • koji su tehnički uvjeti za ugradnju solarne elektrane
  • koliko košta solarna elektrana i kada možete očekitvati povrat ulaganja
  • kako izgleda put do korištenja solarne energije u kućanstvu
  • kako iskoristiti poticaje za solarne elektrane
  • …te dobiti odgovore na vaša pitanja o solarnim elektranama

Predavanje će održati Zelena energetska zadruga (ZEZ) koja je u nešto više od tri godine organiziranja besplatnih informativnih predavanja i aktivnosti o solarnoj energiji informirala više od 15.000 građana o solarnim elektranama za kućanstva te tako pomogla u korištenju solarne energije u kućanstvima diljem Hrvatske.

Prijavi se za sudjelovanje u predavanju “Najlakši put do vlastite solarne elektrane”

Izvor fotografije: ZEZ

X
Skip to content