Izaberite stranicu

Sadržajima bogata subota u Čakovcu uz nastupe djece i sportska događanja! Dječjom “Proljetnom rapsodijom” proslavljen Međunarodni dan obitelji

20. svibnja 2023. | Grad Prijatelj djece, Gradske vijesti

Društvo “Naša djeca” Čakovec u centru grada pretposljednje subote u svibnju pripredilo je pravu “Proljetnu rapsodiju”. Naime uz istoimenu manifestaciju, Trgom Republike i centrom grada prošetali su odgojitelji i djeca iz čakovečkih dječjih vrtića te se na velikoj pozornici predstavili svojim pripremljenim točkama.
Na taj je način u Čakovcu proslavljen Međunarodni dan obitelji, koji se od 1994. godine, pod okriljem Ujedinjenih naroda obilježava 15. svibnja. 
U šarenom, proljetnom i cvjetnom mimohodu te nastupima sudjelovala su djeca iz Dječjeg vrtića “Cvrčak” – skupina “Suncokreti”, Dječjeg vrtića “Žibeki” Čakovec, Dječjeg vrtića “Cipelica” – skupina “Ogledalce”, Dječjeg vrtića “Dječja mašta” – skupina “Pčelice” i Dječjeg vrtića “Loptica” – skupina “Tigrići”, uz članove Studia suvremenog plesa “Teuta”, Gradski puhački orkestar Čakovec, Čakovečke mažoretkinje i Čakovečke mališane.
Subota je poslužila i za sportska natjecanja. Tako se u dvorani II. osnovne škole Čakovec igra 6. Kup Grada Čakovca u stolnom tenisu, u organizaciji Stolnoteniskog kluba “Putjane” Čakovec gdje snage odmjeravaju seniori i veterani.
Na igralištu Macanovog doma pak je na rasporedu Otvoreno prvenstvo Grada Čakovca, natjecanje gimnastičkih početnika iz sjeverne regije, u organizaciji Gimnastičkog kluba “Marijan Zadravec Macan” Čakovec. Ukupno je u Čakovcu 150 djece, malih sportaša iz klubova “Vindija” Varaždin, “Vinica” Sračinec i kluba domaćina. Neki od natjecatelja po prvi puta su nastupili na službenom turniru, a taj im je put svojim dolaskom olakšao međimurski olimpijac Filip Ude, koji im je dodijelio medalje uz čakovečku gradonačelnicu Ljerku Cividini.
Sljedeći vikend centralni u okviru obilježavanja Dana Grada Čakovca 2023.
Spomenimo kako nas sljedećeg vikenda, uz obilježavanje Dana Grada Čakovca 2023., očekuje niz manifestacija za sve uzraste, pa je tako u subotu na rasporedu Sajam cvijeća, jagoda i tradicije, dani otvorenih vrata udruga u čakovečkoj kulturi, dani otvorenih vrata Umjetničke škole “Miroslav Magdalenić” Čakovec i Savjeta mladih grada Čakovca, na rasporedu je i turnir u streljaštvu, “Gastromanija” Srednje škole Prelog u centru Čakovca, dječja “Potraga za blagom” u organizaciji Turističke zajednica grada Čakovca, koncert Puhačkog orkestra Umjetničke škole, Parkour kup na igralištu Macanovog doma. U jezeru podno zidina Starog grada pozvani ste na natjecanje u izradi koktela, na manifestaciju “Međimurski pjenušci i jagode” u Ulicu Matice hrvatske, dok će se subota zaključiti koncertima. Kod fontane nastupa Trio no lokal, a na Trgu Republike Zembo Latifa.
U nedjelju se nastavljaju Sajam cvijeća, jagoda i tradicije, uz “Međimurske pjenušce i jagode” i kup grada u streljaštvu, a kreće cjelodnevni Čak bajk, vožnja biciklima diljem grada i mjesnih odbora. Nedjeljni koncert kod fontane rezerviran je za Noćnu smjenu, a glavna pozornica za bend MozArt.
X
Skip to content