Izaberite stranicu

Sve je spremno za Antunovsko proštenje

3. lipnja 2015. | Događanja

U organizaciju proštenja na čakovečkom Jugu prošle su se godine organizacijski jače uključili Grad Čakovec i Turistička zajednica Grada Čakovca, s ciljem da se tijekom ljeta i građanima tog dijela grada ponude dodatni zabavni sadržaji. Kako je naglašeno na konferenciji za novinare održanoj u utorak u prostorima Pastoralnog centra župe sv. Antuna Padovanskog i ove nas godine očekuje više nego zanimljiv program.

Događanja oko proštenja počinju u srijedu 10., a završavaju u nedjelju 14. lipnja. Predstavljajući program, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač naglasio je da se čakovečki jug iz spavaonice pretvara u dinamično i živo naselje. Zasluga je to i iz godine u godinu sve boljeg programa za Antunovsko proštenje. Ove godine tako u petak nastupa Crvena Jabuka, a u subotu Klapa Maslina. Naravno, bit će tu i drugih događanja, od nastupa KUD-ova, Sajma cvijeća, prezentacije starih zanata i slično.

Svjetovni dio programa predstavila je voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Čakovca Boška Ban Vlahek.

No, proštenje je u prvom redu vjerski blagdan. Duhovni dio programa predstavio je župnik fra Tomislav Božiček. Od srijede to petak, od 18:45 održavat će se trodnevna duhovna obnova, koju predvodi fra Petar Cvekan. Na sam blagdan Sv. Antuna Padovanskog, subotu 13. lipnja u 7:00 sati održat će se rana sveta misa, u 9 sati Dječja misa, a u 11:000 Svečana proštenjarska misa. U 17:00 sati bit će blagoslov djece i ljiljana, a u 19:00 svečana večernja misa.

X
Skip to content