Izaberite stranicu

Svečano proslavljen Dan Savske Vesi

21. kolovoza 2022. | Gradske vijesti, MO Savska Ves

Zbornicom, mimohodom udruga, besplatnim grahom, prodajnom izložbom dječjih radova za Udrugu za autizam “Pogled”, izložbom fotografija te bogatom ponudom za sve generacije, Savska Ves proslavila je svoj dan. 

U organizaciji Nogometnog kluba “Bratstvo” Savska Ves, a pod pokroviteljstvom Vijeća Mjesnog odbora Savska Ves i u suradnji s udrugama, Dan mjesta ponudio je bogat zabavni i kulturni program. Tradicionalni mimohod kroz mjesto i ove je godine okupio predstavnike svih udruga koje djeluju u Savskoj Vesi, od DVD-a Savska Ves s podmlatkom, branitelja, umirovljenika, Udruge žena, pa sve do članova NK “Bratstvo”, predvođene članovima Udruge konjara Međimurje i Zrinske garde Čakovec.

Savska Ves postaje sve poželjnije mjesto za život mladih obitelji

Predsjednik MO Savska Ves Srećko Vranović na samom je početku sve pozdravio i zahvalio im na posjeti na ovaj veliki dan za Savsku Ves te se s ponosom osvrnuo na proteklih godinu dana rada. “Savska Ves mjesto je predanih, marljivih i divnih ljudi, a u periodu koji je iza nas odlučili smo naglasak staviti na one najmlađe i one u potrebi. Uz potporu i financiranje Grada Čakovca napravljeno je puno, zajedničkim snagama podupiremo udruge koje djeluju u Savskoj Vesi, a one su promotori našeg mjesta na najljepši mogući način. Realizacijom projekata, novim ulaganjima i financijskom podrškom učinit ćemo Savsku Ves još boljim mjestom za život”, rekao je u govoru predsjednik Mjesnog odbora i dodao kako se zbog blizine Čakovca u ovaj kraj doseljavaju novi, većinom mladi stanovnici te kako postaje sve poželjnije mjesto za život.

Da su formirane nove parcele i prometnice u koje će se i u narednom periodu ulagati kako bi privukli što veći broj novih obitelji, potvrdila je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini te kao prioritet naglasila dugo očekivanu rekonstrukciju društvenog i vatrogasnog doma s čijom se izgradnjom kreće početkom listopada. “Osim toga iznimno nam je važno da sve vrijedne i aktivne udruge te mještani, kako u ovom tako i ostalim mjesnim odborima imaju prostor za svoj život, rad i rast. Stoga se u Savskoj Vesi ulagalo u prostore nogometnog kluba, osigurali smo s Općinom Strahoninec i ravnateljem tamošnje škole da djeca s područja Grada u školi imaju iste uvjete kao i ostali čakovečki školarci, ulaže se u bolju internetsku vezu u mjestu baš kao i u Ivanovcu, a uskoro nam slijedi prijava novih uređaja za praćenje zvijezda za našu zvjezdarnicu te su između ostalog u planu radovi na prometnoj infrastrukturi i dječjem igralištu”, naglasila je gradonačelnica i svim mještankama i mještanima čestitala njihov dan.

Proslavu su svojim dolaskom uveličali i načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec te predsjednica MO Ivanovec Melita Kraljić, uz druge uvažene goste. Spomenimo kako su svi prisutni imali priliku razgledati izložbu Udruge žena naziva “Prošlost u slikama Savčara”, dok se za glazbeni dio pobrinuo Tamburaški sastav “Frikovi”.

 

 

X
Skip to content