Izaberite stranicu

Točno su propisani uvjeti pod kojim se izdaju propusnice, ne opterećujte sustav bez razloga

25. ožujka 2020. | Gradske vijesti

Stožer Civilne zaštite Grada Čakovca jučer je počeo s izdavanjem propusnica za kretanje građana izvan mjera prebivališta. Dozvole su se izdavale do kasno u noć, no zbog velikog broja zahtjeva, nisu se stigle sve obraditi. Razlog tomu je i veliki broj neopravdanih zahtjeva, koji usporavaju cijeli proces.

Apelira se na građane da prije nego što zatraže propusnicu pažljivo pročitaju pod kojim se uvjetima, za koje namjene i kome Stožer civilne zaštite Grada Čakovca izdaje propusnice. Svaki zahtjev treba se obraditi i provjeriti, a to traje određeno vrijeme. Zahtjeva je stiglo preko tisuću, te ih je vrlo teško obraditi u najkraćem roku.

Važno je napomenuti da Stožer Civilne zaštite Grada Čakovca propusnice izdaje na osnovu prijavljenog prebivališta ili stalnog boravišta, tako da osobe koje nisu prijavljeni  stanovnici Čakovca i ostalih naselja koja ulaze u sastav Grada Čakovca, propusnice moraju zatražiti u svojem mjestu prebivališta, bez obzira što je cilj njihovog dolaska Čakovec.

Također, gradski Stožer ne izdaje dozvole za odlazak na posao, to radi isključivo poslodavac, i to temeljem propisanih kriterija.

Propusnica za kretanje unutar administrativnih granica Grada Čakovca za sada nije potrebna,  građani Čakovca po cijelom području Grada mogu se kretati bez propusnice.

Odlazak u kupovinu u drugi grad, vožnja nekoga na posao, odlazak u vinograd i slično nije valjani razlog za izdavanje propusnice. Slanjem takvih zahtjeva usporava se izdavanje dozvola, te onemogućuje građanima koji propusnicu trebaju zbog npr. brige za bolesne osobe ili odlaske na sahrane, da je dobe na vrijeme.

Briga za nemoćne i starije podrazumijeva da s tom osobom nitko ne živi, odnosno da je podnositelj zahtjeva jedini koji se o toj osobi može brinuti. Također, podaci navedeni u prijavi se provjeravaju, te ukoliko se pokažu netočnima, propusnica se poništava, a osoba sankcionira.

Mjere ograničavanja kretanja uvedene su kako bi se spriječilo širenje virusa, te vas molimo da ih zbog života svih nas, poštujete!

X
Skip to content