Izaberite stranicu

U Čakovcu otvorena izložba na otvorenom “100 godina Perivoja” FB grupe Čakovčanke i Čakovčanci

U okviru obilježavanja Dana Grada Čakovca u petak, 26. svibnja čakovečkoj publici predstavljena je izložba na otvorenom u okviru serije izložbi Čakovec nekoć 7 – “100 godina Perivoja”.
Izložba je postavljena u Perivoju Zrinskih iza Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec, u organizaciji Facebook grupe Čakovčanke i Čakovčanci, na čelu s autorom – administratorom Danijelom Hampamerom Kigom, a razgledati je možete do kraja manifestacije “Dani Grada Čakovca 2023.”, nakon koje seli u dječji odjel čakovečke knjižnice.
Izložene su fotografije u najvećoj mjeri objavljene u grupi Čakovčanke i Čakovčanci, nastale u razdoblju od 30-tih do 90-tih godina prošlog stoljeća, a autori su poznati kroničari događanja u Čakovcu.
Izložbu je službeno otvorila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini koja je čestitala na ideji i divnom postavu te pozvala Čakovčane i Međimurce da pogledaju jedinstvene vizure parka kroz godine. Spomenimo kako je ovo dio izložbe koju smo imali prilike razgledati na završnoj konferenciji projekta Eco bridge – revitalizacije Perivoja.
O njegovoj povijesti na izložbi je govorila Roberta Radović iz Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode.
Pripremljena je i izložba u izložbi, kao pravi hommage starom drvetu kroz stoljeće, uz ekskluzivne tri mape iz 18.st, mađarskog arhiva.
X
Skip to content