Izaberite stranicu

U čakovečkoj knjižnici otvorena izložba “Trg Republike – slika grada”, a dodijeljene i nagrade najboljim mladim čakovečkim kreativcima

U suradnji Zavičajne zbirke “Insulana” Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec i Facebook grupe “Čakovčanke i Čakovčanci”, povodom obilježavanja Dana Grada Čakovca otvorena je izložba “Trg Republike – slika grada”. Uz izložbu je izložena i maketa Doma sindikata koju su izradili učenici Graditeljske škole Čakovec pod mentorstvom prof. Tatjane Vadas.

Izložba je za javnost pripremljena na Općem odjelu Knjižnice te je kadrove glavnog čakovečkog trga moguće razgledati sve do 15. lipnja.

Svima prisutnima pritom su se obratili ravnateljica Knjižnice Ljiljana Križan, administrator FB grupe Daniel Hampamer Kiga i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini te zahvalili onima koji vole svoj Čakovec, ali i koji su dali svoj doprinos da izložba zaživi i obogati manifestaciju “Dani Grada Čakovca 2023.”

Učenici pokazali kako se voli svoj grad sudjelovanjem u kreativnom natječaju

Čakovečka gradonačelnica pritom je ujedno dodijelila nagrade najsupješnijim učenicima na literarno-likovnom i fotografskom natječaju Razglednica moga grada. Cilj natječaja bio je njegovanje literarnog stvaralaštva, likovne i vizualne kulture učenika te im približiti umjetnost fotografiranja, poticanje pisanog i umjetničkog izražavanja i razvijati ljubav i ponos prema gradu u kojem žive. Svi poslani radovi izloženi su u predvorju, a nagrade su pritom primili u kategoriji nižih razreda – likovni radovi Jošua Jagec, Kaja Srpak i Ivona Požgaj, u kategoriji viši razredi – likovni radovi Sara Braniša, Tena Jančec i Marija Kozar, među literarnim radovima nagrađena je Tena Šegović, a za fotografiju Jakov Virč.

X
Skip to content