Izaberite stranicu

U Centru za kulturu održana 8. Smotra pjevačkih zborova osnovnih i srednjih škola Međimurske županije

U ispunjenoj dvorani Centra za kulturu Čakovec održana je 8. Smotra pjevačkih zborova osnovnih i srednjih škola Međimurske županije koja je bila podijeljena na natjecateljski i revijalni dio. 

Pritom se smotri u organizaciji III. osnovne škole Čakovec odazvalo čak 420 pjevača, okupljenih u 14 zborova, na čelu s 11 voditelja, 5 korepetitora i 6 učenika u vidu instrumentalne pratnje.

Puno sreće svim sudionicima koji su se pritom borili za nastup na 66. Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu, zaželjeli su ravnateljica III. OŠ Nataša Novak i voditeljica Županijskog stručnog vijeća glazbene kulture Marina Korunek, dok je smotru otvorila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Koji će nastupi u svibnju Međimurje predstavljati u Varaždinu, ocjenjivalo je Prosudbeno povjerenstvo – prof. Dada Ruža, prof. Branimir Magdalenić i prof. Tomislav Cvrtila.

Spomenimo kako su se u A kategoriji natjecali Mali pjevački zbor I. osnovne škole Čakovec, Pjevački zbor mlađeg uzrasta Osnovne škole Prelog i Dječji zbor mlađeg uzrasta Osnovne škole “Petar Zrinski” Šenkovec. U B kategoriji natjecali su se Veliki zbor Osnovne škole “I.G. Kovačića” Sveti Juraj na Bregu, Veliki zbor Osnovne škole Štrigova i Pjevački zbor starijeg uzrasta Osnovne škole Prelog.

U revijalnom dijelu nastupali su Pjevački zbor 6.a razreda Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, Dječji zbor “Josip Vrhovski” Nedelišće, Pjevački zbor Osnovne škole Donja Dubrava, Pjevački zbor višeg uzrasta Osnovne škole “Jože Horvata” Kotoriba, Veliki zbor Umjetničke škole “Miroslav Magdalenić” Čakovec, Mali zbor Osnovne škole Štrigova, Pjevački zbor višeg uzrasta Osnovne škole “Petar Zrinski” Šenkovec i Pjevački zbor III. osnovne škole Čakovec.

X
Skip to content