Izaberite stranicu

Uključite se u 9. Europski tjedan sporta u petak, 29. rujna na Trgu Republike u Čakovcu!

U organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije i Čakovec će biti dio obilježavanja Europskog tjedna sporta. Naime rujan je niz godina posvećen tjelesnoj aktivnosti s ciljem osvještavanja našega stanovništva o važnosti kretanja te Zavod u suradnji s brojnim partnerima, među kojima je i Grad Čakovec, u tom mjesecu organizira različite aktivnosti.

Od 23. do 30. rujna obilježava se Europski tjedan sporta, u sklopu kojeg će se 29. rujna (u petak) u 11:00 sati na Trgu Republike u Čakovcu održati “BeACTIVE sat tjelesne i zdravstvene kulture na otvorenom uz FlashMOVE plesni događaj“. Pritom će se obilježiti i Svjetski dan srca pod motom “Use Heart, Know Heart”.

Zavod sudjeluje u obilježavanju Europskog tjedna sporta od početaka, točnije od 2015. godine, a centralni događaj održavao se u Čakovcu sve do 2020. godine. Na žalost zbog COVID-19 pandemije, od 2020. do 2022. godine u sklopu Europskog tjedna sporta nisu organizirani veliki sportski događaji. Tako je “BeACTIVE sat tjelesne i zdravstvene kulture na otvorenom” posljednji puta održan 2019., a sudjelovalo je tada više od 800 sudionika, učenici iz 11 osnovnih te 6 srednjih škola, djeca iz dječjih vrtića, brojni članovi udruga građana, kao i slučajni prolaznici.

Ove godine organizatori na program obilježavanja pozivaju učenike 7. i 8. razreda osnovnih škola, učenike srednjih škola i studente, djecu vrtićke dobi, kao i članove raznih sportsko – rekreativnih udruga. 

Pokrovitelji obilježavanja Europskog tjedna sporta 2023. godine u Međimurju su Međimurska županija, EUROPE DIRECT Čakovec i Gradovi Čakovec, Prelog i Mursko Središće te HDS – ZAMP, Ministarstvo turizma i sporta RH, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a sponzori su Međimurje-plin, Međimurske vode, EKO Međimurje te Međimurje – PMP Čakovec. Glavni organizatori obilježavanja Europskog tjedna sporta u Međimurskoj županiji su Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, EUROPE DIRECT ČAKOVEC, Stručni aktiv profesora tjelesne i zdravstvene kulture, Zajednica sportskih udruga Čakovca i Saveza Međimurske županije, Školski preventivni programi osnovnih i srednjih škola, Grad Prelog i TZ Grada Preloga, Udruga umirovljenika Prelog, Društvo naša djeca Prelog te Grad Mursko Središće i USR Sport za sve Mursko Središće, Međimurski savez sportske rekreacije sport za sve, sa svojim članicama, te drugi suorganizatori.

Spomenimo kako je Europski tjedan sporta (ETS) inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe, a nacionalni koordinator za provođenje ove inicijative u Republici Hrvatskoj je Ministarstvo turizma i sporta. Ova inicijativa pokrenuta je 2015., a svake godine održava se u istom terminu u svim zemljama Europske unije. Glavna tema kampanje je #BeActive te se njome potiče javnost na aktivnost, ne samo u tom tjednu već tijekom cijele godine.

Foto: Ministarstvo turizma i sporta RH

X
Skip to content