Izaberite stranicu

Umirovljenici Krištanovca prigodnim druženjem i zahvalnicama zahvalili županu, gradonačelnici i podupirateljima na novim boljim uvjetima za druženje

6. prosinca 2023. | Gradske vijesti

Matica umirovljenika Međimurske županije – Podružnica Krištanovec jedna je od najmlađih podružnica koja je proteklih mjeseci svojim aktivnim članstvom te ambicijama postala jedna od onih kojoj se umirovljenici i prijatelji rado pridružuju. To su dokazali posebno u vrijeme kada su organizirano krenuli stvarati uvjete za boravak u prostorijama za druženje i treninge u Krištanovcu.

Kako je naglasio predsjednik Podružnice Ivan Matoša, prvi su im u pomoć priskočili Međimurska županija, odnosno župan Matija Posavec, Grad Čakovec na čelu s gradonačelnicom Ljerkom Cividini, Vijeće Mjesnog odbora kojeg vodi predsjednik Damir Bakač, te Matica umirovljenika Međimurske županije na čelu s Nadom Lovrec, uz mnoge znane i neznane donatore, članove tamošnjih udruga, prijatelje i mještane Krištanovca.

Sve njih odlučili su okupiti na jednom mjestu kako bi im prigodnim obilaskom i druženjem zahvalili na podršci te ih upoznali s uvjetima koje su im omogućili. Ujedno su im podijelili prigodne zahvalnice u ime umirovljenika, ali i mještana Krištanovca, jer su, kako je pritom rekao predsjednik umirovljenika, napokon ljepote i potencijali Krištanovca ovim zajedništvom i projektima došli do izražaja.

Susret s predstavnicima Podružnice umirovljenika Krištanovec započeo je ispred Društvenog doma, kojeg je pritom s mještanima razgledala čakovečka gradonačelnica te se uvjerila u ulaganja koja je Grad Čakovec odradio tijekom proteklih mjeseci. Da umirovljenici imaju bolje uvjete za boravak u prostorijama za druženje i treninge, uvjerili su se gradonačelnica i župan. Tako je uređen podrumski dio tamošnje područne škole, u dogovoru s matičnom I. OŠ Čakovec, uređen novi sanitarni čvor, postavljena nova ulazna vrata, uz sve dodatne radove potrebne u prostoru.

Treba naglasiti kako je ova nova podružnica, uz nove uvjete, ujedno već ostvarila i dobre rezultate, pa su se tako pohvalili osvojenim 4. mjestom na županijskim sportskim susretima, među 27 podružnica i jednom udrugom.

X
Skip to content