Izaberite stranicu

Veselo u Štefancu! Tamošnje mještanke i mještani proslavili svoj dan, pozdravila ih i čestitala im i čakovečka gradonačelnica

3. rujna 2022. | Gradske vijesti, MO Štefanec

Uz svečani program, nastupe domaćih pjevača, pjesnika i umjetnika te tradicionalne seoske igre i druženje, proslavljen je Dan Štefanca. Time tamošnje mještanke i mještani slave dan kada su postali sastavni dio Grada Čakovca.

Kako je u uvodu svog obraćanja rekao Ivica Križaić, predsjednik Mjesnog odbora Štefanec, mjesto se prvi puta spominje 1366. godine, a od 1478. već je bilo dio grada, kao prigradsko naselje. Nakon podjele na mali i veliki Štefanec, postaju jedinstveno naselje 1869. godine. “A danas smo malo i vrijedno naselje koje teži razvoju i ulaganju. Tako smo i u proteklih godinu dana napravili puno i u suradnji s Gradom imamo nova rasvjetna tijela u Ulici Zrinskih, pošljunčali smo poljske puteve, zamijenili stolariju u prostorijama za DVD, MO i NK “Jadran”, a u pripremi su i nove investicije”, objasnio je predsjednik i dodao kako se priprema dokumentacija za izradu platoa vrijednog 400 tisuća kuna, ali i razgovara o obnovi dvorane uz nogometne terene, kao i ulaganju u park te potencijalni novi dom za vatrogasce.

Pokreću se i realiziraju projekti u Štefancu koje su mještanke i mještani tražili

Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini istakla je u prvom redu odličnu komunikaciju s predsjednikom MO te mještankama i mještanima te najavila kako se radi na projektu regionalnog centra kojeg bi kao svoj dom koristilo više susjednih dobrovoljnih vatrogasnih društava. “Dokumentacija je spremna za prijavu i svoje će mjesto u centru svakako naći i DVD Štefanec. Ujedno će ovih dana u mjestu niknuti novi pješački prijelaz u dogovoru s Hrvatskim cestama, obnavlja se dućan, dječje igralište te odrađuje hortikulturno uređenje mjesta, odrađena je zamjena sigurnosnih laminiranih stakala na autobusnom stajalištu i drugo. To je samo dio odrađenoga, onog što smo pokrenuli ili realizirali u suradnji s mještanima. Zajedno možemo ispraviti ono što ranijih godina nije bilo dobro, ali i pokrenuti nove dobre priče te investicije za dobrobit cijelog naselja te samim time i grada Čakovca”, naglasila je čakovečka gradonačelnica i svima čestitala dan mjesta. Pritom je kao zahvalu primila cvijeće koje su joj darovali mala mještanka Tesa Kocijan i Ivan Pintarić, razgledala izložbu slobodnih umjetnika te popričala sa članovima DVD-a i Ronilačkog kluba Štefanec.

Spomenimo kako je svečanost poslužila da se posebnim priznanjem čestita vatrogascu Dariju Mesariću koji je sa čakovečkom ekipom uzeo zlato na vatrogasnoj olimpijadi u Celju. Priznanje mu je uručila predsjednica Udruge žena Štefanec Vera Mihalic.

U popratnom programu pritom su nastupili Sara Petrović na flauti, recitatori na međimurskom narječju Filip Korent i Jakov Križaić, dok pjesmama kojima su izrazili ljubav prema svojoj domovini i rodnom mjestu Rok Petrović, Karolina Kranjčec, Toni Mihalic te Štefanjske puce.

 

 

X
Skip to content