Izaberite stranicu

Više od 500 trkača “Šarenim čarapama do cilja” i ove godine trčalo za Udrugu za sindrom Down Međimurske županije

16. ožujka 2024. | Gradske vijesti

Tradicionalnom utrkom „Šarenim čarapama do cilja“ Čakovec i Međimurje i ove su godine veselo, sportski i humano obilježili 21. ožujka – Svjetski dan osoba sa sindromom Down. Ujedno je ove godine utrka dobila na dodatnom značaju, kako je to jedna od aktivnosti kojom Udruga za sindrom Down Međimurske županije obilježava 20 godina postojanja.

Start i cilj utrke u organizaciji Grada Čakovca, te uz suorganizaciju Zajednice sportskih udruga Čakovca, Turističke zajednice grada Čakovca, Atletskog kluba Međimurje i Međimurske županije, nalazio se ispred TZ grada Čakovca, a više od 500 trkača i Međimuraca velikog srca trčalo je pripremljenu dionicu diljem Perivoja Zrinskih. Simbolično, staza je bila dužine 2.103 metara te je i tom brojkom poslana poruka o prihvaćanju različitosti, o podršci zajednice međimurskoj udruzi te važnosti obilježavanja 21. ožujka u Čakovcu. Pripremljena je kao simbol na 21 „par“ kromosoma kojih kod osoba sa sindromom Down umjesto 2 ima 3, što ih čini jedinstvenima.

Kako su šarene čarape obilježje Svjetskog dana osoba s Down sindromom, trkači su trčali u šarenim (rasparenim) čarapama, a neki se pridružili i šarenim kišobranima, pa ih ni kišno vrijeme nije omelo u podršci ovoj humanoj trci. Sva prikupljena sredstva s utrke donirana su Udruzi za sindrom Down Međimurske županije.

Spomenimo kako su podršku događaju te članovima Udruge za sindrom Down Međimurske županije na čelu s predsjednikom Nenadom Štrekom dali u ime organizatora čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini te predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga.

X
Skip to content