Izaberite stranicu

Vrtićki maturanti Dječjeg vrtića “Cipelica” završnom svečanošću pokazali da su spremni za školske klupe

Djeca iz ukupno šest područnih odjela Dječjeg vrtića „Cipelica“, točnije „Mrava“ iz Mačkovca, „Zvjezdica“ iz Šandorovca, skupine „Slatkiši“, „Sunčeka“ i „Ogledalce“ iz „Cipelice“, „Balončići“, „Delfinići“ i „Točkice“  iz „Vjeverice“ te „Zečići“ iz Područnog odjela „Bambi“ predstavili su danas sve naučeno u vrtiću te se od njega i svojih odgojitelja pritom i oprostili.

Djeca iz Dječjeg vrtića “Cipelica” Čakovec svojim su nastupima i izvedbama na velikoj pozornici do posljednjeg mjesta ispunili Centar za kulturu Čakovec u okviru svoje završne svečanosti. Zasluženo, svi prisutni, roditelji, bake i djedovi, braća i sestre, članovi obitelji, prijatelji čakovečkih mališana i dječjeg vrtića nagradili su ih velikim pljeskom i ispratili u školske klupe.Svečanom i zabavnom programu u koji je uloženo puno truda i kreative, prethodio je i veliki mimohod ulicama grada koje su predvodile već tradicionalno Čakovečke mažoretkinje i Gradski puhački orkestar Čakovec. Zahvalu djeci, zaposlenicima, djelatnicima, suradnicima i roditeljima, kao i svim prijateljima DV “Cipelica” uputile su pritom s govornice CZK-a ravnateljica Gordana Šoltić Siladi i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

„Danas se ovdje u ovom hramu kulture opraštamo od još jedne generacije predškolaca dječjeg vrtića cipelica. 107 djece polaznika vrtića Cipelica, Vjeverica, Zvjezdica , Mrav i Bambi plesom i pjesmom, kako samo oni to znaju, reći će zbogom najljepšim vrtićkim danima, vrtićkoj igri, prijateljima, odgojiteljicama.“, rekla je ravnateljica Siladi te  im poručila da je djetinjstvo je  najljepše doba u životu, te da su u vrtiću naučili biti dobri prijatelji. „Pomažite jedni drugima, darujte onima kojima je to potrebno svoje vrijeme i svoju pomoć, baš onako kako su vas učile i usmjeravale vaše odgojiteljice. Budite podrška jedni drugima, jer samo tako se može narasti u velike ljude.“, završila je ravnateljica, poželjevši im mnogo uspjeha u sljedećoj životnoj etapi – školi.

“U 2022. godini proslavili smo 40. rođendan naše “Cipelice”, a kada smo mislili da ne možemo osjećati veći ponos, danas promatramo ove vesele i marljive buduće školarce koji se opraštaju od svog drugog doma. Rekli ste mi na proslavi rođendana da se volite družiti i igrati, učiti nove stvari i da su vaši odgojitelji najbolji, a to je pravi pokazatelj kako se s djecom radi u čakovečkim vrtićima. Moramo biti ponosni na sve djelatnike vrtića i naše odgojitelje koji će vam, kao i puno generacija prije vas, uvijek ostati u sjećanju. Hvala im na tome, hvala i vašim roditeljima koji su njima i nama u Gradu dali svoje povjerenje i povjerili brigu za vaše prve korake u odgoju i obrazovanju. Kad se zatvaraju jedna vrata, otvaraju se druga, a to su ona naših škola koje su za vas spremne te vas jedva čekaju.  Djeco sretno u školskim klupama, želim vam puno novih znanja, druženja i prijateljstava”, rekla je u govoru čakovečka gradonačelnica te djelatnicima i roditeljima čija djeca ostaju u vrtiću dala informaciju kako skoro kreće potpuna rekonstrukcija objekta, uz energetsku obnovu.

X
Skip to content