Predsjednica Gradskog izbornog povjerenstva Dragica Kemeter predala je danas novoizabranoj gradonačelnici Ljerki Cividini konačne rezultate drugog kruga glasovanja za izbor gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Grada Čakovca provedenog 30. svibnja 2021.

Od ukupno 23.763 birača upisana u popis birača, glasovanju je pristupilo 9.859 birača (41,49%), od čega je prema glasačkim listićima glasovalo njih 9.857 (41,48%). Kandidatkinja za gradonačelnicu Ljerka Cividini i njezina zamjenica Marina Gradišer (lista Matija Posavec NL – HNS Demokrati – HSLS – HDSS) dobile su 5.617 glasova birača. Protukandidati Stjepan Kovač i Zoran Vidović (lista SDP – HSS – HSU – MDS – Laburisti – Reformisti) dobili su 4.141 glas.

Ljerki Cividini uručena je i Odluka o stupanju na dužnost gradonačelnice Grada Čakovca kojom se utvrđuje da je na dužnost stupila s današnjim danom, 4. lipnja 2021., na mandat od četiri godine. Gradonačelnica će dužnost obavljati profesionalno, a današnju je priliku iskoristila i za kratko obraćanje novinarima te odgovore na njihova pitanja.

– Posla je puno, neki projekti su u tijeku, a mnogi su vjerujem pred nama. Građani žele vidjeti rezultate i na tome ćemo raditi, povjerenje ćemo nastojati opravdati. Postizborna suradnja s Fokusom našoj listi daje brojčanu prednost u Gradskom vijeću, no mi ostajemo otvoreni i za mogućnost suradnje sa SDP-om. Što god i kad god je dobro za boljitak Čakovca, vjerujem da možemo realizirati surađujući u znanju i vještinama svakog od nas. Konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća planiramo za 16. ili 17. lipnja, a o predsjedniku Vijeća još nismo razgovarali – istaknula je među ostalim gradonačelnica Ljerka Cividini.

Postupak primopredaje s pisanim izvješćem o obavljanju poslova, koje sadrži informacije o svim aktivnostima i obvezama Grada Čakovca, s gradonačelnikom kojem je prestao mandat, predviđen je za četvrtak, 10. lipnja.