U sklopu projekta Međimurje Europska regija sporta 2022., a povodom Dana Grada Čakovca, županijska i gradska sportska zajednica organizira prvu čakovečku biciklijadu pod nazivom „ČAK BAJK“.

Sve je spremno za nedjeljnu utrku, potvrdili su u najavi biciklističke trase gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca Tomica Jakopec, u ime organizatora. “Biciklijada nas očekuje u nedjelju 22. svibnja od 9 do 18 sati, a održat će se na cijelom području Grada Čakovca. Osim na Trgu Republike u Čakovcu, sudionici biciklijade moći će posjetiti svih 13 mjesnih odbora u sastavu grada gdje će se na prigodnom punktu moći osvježiti i dobiti pečat u knjižicu. Ovo je prva godina održavanja biciklijade ovakvog tipa u sklopu Dana Grada Čakovca i nadamo se da će se uključiti što veći broj Čakovčana i Međimuraca, kako bi s istom nastavili i sljedećih godina. Želim svima ugodnu vožnju kroz naš predivan Čakovec“, rekla je gradonačelnica.

PLAKAT ČakBajk

Kako je objasnio Jakopec, sudionici biciklijadu mogu započeti u bilo kojem od 14 punktova, a sami će odrediti dionice koje žele voziti. “Startnina za odrasle iznosi 20, a za djecu 10 kuna. Može se uplatiti na punktovima u Čakovcu, Novom Selu Rok i Šandorovcu, a za sve koji uplate startninu pripremili smo poklon vrećicu/torbu s oznakom biciklijade, bočicu za vodu Europske regije sporta i zdravu namirnicu – jabuku.”

Cilj biciklijade je povećati svijest o zdravim životnim navikama, važnost održivog prijevoza, kvalitetnog provođenja slobodnog vremena.  Pozivaju se svi Čakovčani i Međimurci da se uključe u “Čak Bajk” i ujedno da se pritom dobro zabave, no uz pridržavanje svih prometnih propisa.