Izaberite stranicu

Započele edukacije u sklopu projekta Romona

3. travnja 2015. | Gradske vijesti

U četvrtak su započele edukacije u sklopu projekta „Romona: inkubator za žensko romsko poduzetništvo“. Radi se o projektu čije je trajanje planirano od 01.02.2015. – 31.01.2016. a nositelj projekta je Grad Čakovec, u suradnji s Autonomnim centrom iz Čakovca, Vijećem Romske nacionalne manjine iz Kuršanca te UNDP. Vrijednost projekta je 20.000 EUR-a od čega je udio Grada 10%, a ostatak je sufinanciran iz IPA programa EU a implementaciju programa provodi Vijeće Europe.

Glavni cilj projekta je unaprijediti razinu ostvarivanja prava nacionalnih manjina u Jugoistočnoj Europi a posebni cilj je unaprijediti učinkovitost sudjelovanja pripadnica romske nacionalne manjine u gospodarskom i društvenom životu na prodručju Grada Čakovca. Očekivani ključni rezultat je osnivanje udruge „Romona“ u Kuršancu koja će imati gospodarske djelatnosti (šivanje/tiskanje na tekstilnim predmetima i razvijati prodaju takvih proizvoda) i istovremeno će potaknuti druge žene iz naselja da samostalno krenu u zadrugarstvo ili poduzetništvo. Članice „Romone“ će cijelo vrijeme primati odgovarajuću podršku za razvijanje udruge koja imam mogućnost osnovati zadrugu u budućnosti.

Nakon završetka pripremne faze projekta započela je serija edukacijskih treninga za 4 buduće članice udruge “Romona” a prvi ciklus sadrži stjecanje znanja za rad na računalu, koristiti internet, e-poštu, pisati sve vrste poslovnih pisma/dokumenta, kako se predstaviti u poslovnom svijetu. Kroz taj prvi ciklus, buduće članice će zajedno s trenerom napisati statut buduće udruge i planirati dalje rad.

 

romona_eu

X
Skip to content